Més de 200 camioners seguixen atrapats en l’A-23 i altres 175 en Segorbe pel temporal ‘Filomena’

La dona ha sigut atropellada per un camió
La dona ha sigut atropellada per un camió

 

Un total de 207 camions continuen bloquejats en l’autovia A-23 i la carretera N-232, les dos en la província de Castelló, mentres que ja no queda cap en l’autovia A-3 en la província de València a conseqüència del pas de la borrasca Filomena per la Comunitat Valenciana, segons dades facilitades per la Delegació del Govern.

 

Dels 175 camions atrapats, 175 es troben en l’autovia A-23 en el polígon industrial l’Esperança de Segorbe, 30 en el polígon la Olivera d’Altura en la mateixa autovia i els altres dos en la carretera N-232 en el terme de Morella.

A les 07.00 hores d’este diumenge, el Subsector de Trànsit de València, després de requerir informació al Subsector de Conca sobre estat de les seues carreteres i capacitat de col·lapse, informa que es poden iniciar els combois en direcció Madrid.

 

Dos camions assistits

Els dos camions atrapats en la carretera N-232 en el terme municipal de Morella estan atesos i disposen de líquids i una estació de servei en la mateixa població de Morella.

 

En l’autovia A-23, els camions atrapats en Segorbe i Altura disposen de queviures i líquids i han sigut atesos en diferents ocasions per Creu Roja i Guàrdia Civil durant la nit. A demés, existix obert un restaurant i disposen de condícies i sanitaris públics. El percentatge d’ocupació de l’espai disponible per a l’estacionament de vehicles pesants en estes zones és del 80%.

 

La Delegació posa l’accent principalment a evitar desplaçaments temeraris, perquè des de primera hora d’este matí s’estan tallant carreteres a Alacant i Castelló per a evitar l’arribada massiva de turistes.

 

En Alacant, s’ha tancat la CV-800, en el punt quilomètric 18, en Xixona i 35 (Ibi), perquè està començant a nevar i es pretén evitar el col·lapse de la via per afluència de vehicles cap al port de la Carrasqueta. També s’ha sol·licitat el tall de l’eixida 453 de l’A-7, sentit CV-800, mentres que la Policia Nacional continua vigilant els accessos a Alcoi, ciutat confinada des del passat 7 de gener.

 

150 persones es troben treballant en les carreteres valencianes

Unes 100 patrulles de la Guàrdia Civil amb 230 agents han estat operatives durant les últimes 24 hores -33 en l’última nit- per a atendre la ciutadania dels municipis del territori valencià afectats pel temporal Filomena, fonamentalment en les comarques de Castelló.

 

Entre operaris, vigilants, personal d’informació, de coordinació i els comandaments hi ha unes 150 persones de la demarcació de carreteres treballant en el territori valencià per la intensitat del temporal i per a deixar expedites les carreteres.

 

En Alacant, s’estan duent a terme tractaments preventius per a evitar la formació de plaques de gel. En Castelló, els principals problemes es donen en l’N-232 a l’entorn de Morella, i en l’A-23 en la pujada a Barraques. En esta zona estan treballant tant màquines d’empenyiment com equips preventius.