Castelló millora la il·luminació i el perfil sostenible de les instal·lacions esportives amb tecnologia LED

Compartir:

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat en Junta de Govern Local el projecte i l’expedient de contractació per a millorar amb inversió europea l’eficiència energètica de diverses instal·lacions esportives de la ciutat. Es tracta de cinc camps de futbol: dos en les Instal·lacions Esportives Chencho, un tercer situat en el Sindical, així com els del Grup Sant Agustí i Perpetu Socors.

Es substituiran els actuals projectors

En tots ells se substituiran els actuals projectors amb llums de descàrrega per uns altres amb tecnologia LED de menor potència instal·lada que permetran no sols un major estalvi energètic sinó millorar els nivells d’il·luminació i uniformitat existents en els camps esportius. “Esta renovació també tindrà un impacte positiu en el medi ambient, avançant així en el nostre repte d’afavorir la transició cap a una economia baixa en carboni en tots els sectors, inclòs l’esportiu“, ha assenyalat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Millora d’equips

La millora dels equips d’il·luminació d’estes cinc infraestructures reduiran la potència instal·lada, passant de 155,16 kW en la totalitat de projectors instal·lats a 67.94 kW, la qual cosa suposa una reducció del 56%. S’estima que esta disminució representa un estalvi en energia final de 127.341 kWh/any i evitarà l’emissió a l’atmosfera de 106,83 tones de CO₂ per exercici.

L’actuació ix a licitació estructurada en dos lots, el primer per als camps de Chencho i el Sindical (153.004,08 euros) i el segon, amb un import de 68.516,96 euros, per a les instal·lacions esportives de Sant Agustí i Perpetu Socors.

Actuació prevista en cinc camps

L’actuació prevista en els cinc camps de futbol és un dels vèrtexs que integren el macroprojecte integral d’eficiència energètica municipal, amb una inversió de 2,5 milions d’euros i inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI. Cofinançada al 50% pel Consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), esta operació ha permés ja la renovació de la flota municipal per vehicles sostenibles i la transformació LED de 1.400 punts de llum de l’enllumenat urbà. Contempla a més la instal·lació d’assortidors elèctrics i d’energia eficient en la reforma de La Pèrgola.

A poc a poc estem implementant un sistema energètic més saludable, segur i sostenible per a Castelló i perfilant una ciutat amb menor petjada de carboni“, ha conclòs Marco.

EL MÉS LLEGIT

Els espanyols practiquen sexe 2,5 vegades per setmana

El Top 5 provincial ho ocupen Salamanca, Orense, Àvila, Zamora i Sòria, on se superen les tres relacions setmanals

Mor un xiquet de 5 anys a la platja de Canet d’en Berenguer

La mare del xiquet es trobava amb ell i un germà més petit, quan de sobte, ha perdut de vista la criatura.

OCU presenta demanda col·lectiva contra Apple

Concretament la demanda és per pràctiques comercials enganyoses en nom de més de 400.000 afectats per obsolescència programada en gamma iPhone 6

95 dies d’espera a l’abril per a una intervenció quirúrgica en la Comunitat 

Disminueix el nombre de pacients pendents d'una operació als hospitals de la Comunitat Valenciana