Cinc consells que milloraran la seguretat dels teus dispositius

Compartir:

 

Ordinadors, tauletes tàctils i telèfons intel·ligents: dispositius amb aspecte, mida i funcionalitat diferents. Ja saps en què es diferencien, però saps què tenen en comú? Que requereixen les mateixes mesures de seguretat per estar protegits. Si vols millorar la seguretat dels teus dispositius, aplica estes mesures a tots:

Protegeix l’accés

 

No tothom hauria de poder entrar als teus dispositius. Protegeix l’accés amb mecanismes segurs de desbloqueig. Per exemple, pots fer servir una contrasenya robusta per a accedir a l’ordinador, un patró, un PIN o configurar el reconeixement biomètric per als dispositius que ho permeten. Aplica, a més, un bloqueig automàtic en cas d’inactivitat prolongada per part teua.

Comprova que estiguen actualitzats

 

És indispensable que el sistema operatiu amb què funciona el teu dispositiu estiga actualitzat amb l’última versió disponible. Per tant, has de configurar l’actualització automàtica de noves versions i acceptar-les quan el teu dispositiu t’avise.

 

 

L’antivirus no és només per a l’ordinador

 

Molts usuaris encara creuen que els antivirus només s’han de fer servir a l’ordinador. La realitat és que també són necessaris per a mòbils i tauletes tàctils, o potser estos dispositius no es connecten també a internet i poden patir ciberatacs?

Hi ha moltes opcions d’antivirus, tant de pagament com gratuïtes. Fes una cerca i troba el més adequat per al teu dispositiu.

 

Baixa només aplicacions segures i revisa’n els permisos

 

Abans de baixar alguna de les moltíssimes aplicacions disponibles que hi ha en algun dels teus dispositius, assegura’t de fer-ho mitjançant els canals oficials de cada sistema operatiu.

Però no totes les apps són segures. N’hi ha que, encara que no continguen cap element maliciós, poden posar en risc la teua privacitat. Per això has de revisar els permisos que et demanen abans d’instal·lar-les.

Per exemple, té sentit que una app de llanterna per al mòbil et demane accés a les teues fotos? Utilitza el sentit comú i, si et demanen permisos excessius, revisa si hi ha altres opcions menys intrusives.

 

Fes còpies de seguretat

 

Segur que, com molts, en algun moment has perdut o t’han robat algun dispositiu. Si t’arriba a passar, desitjaràs haver fet còpies de seguretat del teu dispositiu. Pots perdre el mòbil, l’ordinador o la tauleta, però podràs recuperar la informació que contenen.

A més, estaràs protegit davant d’infeccions per malware, especialment el ransomware, que xifra el contingut de tots els fitxers per demanar un rescat en bitcoins.

 

EL MÉS LLEGIT

El 20% de la Síndrome de Mort Sobtada del Lactant té un origen genètic

La Síndrome de Mort Sobtada del Lactant (SIDS) afecta aproximadament a un de cada 1.000 naixements

Aquests són els medicaments que mai has de consumir de manera conjunta

La combinació de medicaments amb ibuprofén pot danyar-te els renyons de manera permanent

Trucs per a saber quan espien el teu mòbil i què fer per a evitar-lo

Els hackers no tenen cap mirament a l'hora de sostraure les teues dades

Els antivacunes no eren coneguts per la meitat dels espanyols abans de la pandèmia

La implantació de microxips amb les vacunes és la faula que els ciutadans han trobat amb més freqüència en l'últim any