Convoquen ajudes per 18,7 milions d’euros per a instal·lacions de tractament de residus

Compartir:

Serviran per a la construcció, adaptació i millora d'instal·lacions específiques per al tractament dels bio residus recollits per separat

La Conselleria de Transició Ecològica ha publicat les bases reguladores i la convocatòria, per 18.764.692,53 euros, de les ajudes per a la construcció, adaptació i millora d’instal·lacions específiques per al tractament dels bio residus recollits separadament.

En concret, la línia d’ajudes finança l’execució de projectes relatius a instal·lacions específiques per al tractament de residus en dos línies.

La primera (A), dotada amb 13.757.840 euros està destinada a la construcció, adaptació o millora d’instal·lacions específiques per al tractament dels bio residus recollits separadament.

Inclou projectes de construcció d’instal·lacions de compostatge, de digestió anaeròbia o una combinació de tots dos tractaments. A més, comprén projectes d’adaptació i millora d’instal·lacions de tractament existents.

Una segona línia, denominada B, dotada amb 5.006.852,53 euros, subvenciona projectes per a la millora de les instal·lacions de tractament mecànic-biològic existents, amb la finalitat d’incrementar la seua eficàcia en la recuperació de materials susceptibles de ser reciclats.

Aquestes ajudes es destinen als municipis o altres entitats locals, com a mancomunitats, diputacions, entitats metropolitanes i els consorcis constituïts per aquestes entitats locals, amb competència en prestació de serveis de tractament de residus en la Comunitat Valenciana i que presenten projectes sobre els serveis de la seua competència.

Els projectes finançables podran haver-se iniciat des de l’1 de març de 2020 i el termini per a la seua execució s’establirà en la resolució de concessió, sent el termini màxim de finalització el 30 de juny de 2025.

L’import individual de cada subvenció podrà cobrir fins al 90% de les despeses subvencionables assumides per l’entitat beneficiària, amb un màxim de quatre milions per a la línia A i un milió per a la línia B.

Aquestes ajudes es financen amb càrrec al Mecanisme de Recuperació i Resiliència, NextGenerationEU i es concediran amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat Valenciana.

Es poden consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en el següent enllaç: veure ací.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys