Defensen un acord que garantisca el transvasament Tajo-Segura

Compartir:

El president de la Generalitat, Ximo Puig, advoca per "mantindre el diàleg amb els regants i el Govern d'Espanya"

El Consell manté la seua posició ferma, en suport dels regants, de l’agricultura del sud d’Alacant i del transvasament Tajo-Segura i defensa en aquest sentit un acord que garantisca aquesta aportació entre conques.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat, en declaracions realitzades durant la seua visita a la Línia 10 de Metrovalencia, per “mantindre el diàleg amb els regants i amb el Govern d’Espanya, perquè és fonamental buscar solucions” enfront de les guerres de l’aigua, que, com ha indicat, “no han beneficiat a ningú“.

Ximo Puig s’ha referit així a la concentració en defensa del Tajo-Segura convocada aquest dimarts a Alacant per Asaja, Regs de Llevant, Regs de Llevant marge dret, Junta Central d’Usuaris del Vinalopó, Alacantí i Consorci d’Aigües de la Marina Baixa i el Sindicat Central de Regants de l’Aqüeducte Tajo-Segura.

És evident que la nostra defensa del transvasament està fonamentada des del rigor i està fonamentada, a més, en la voluntat d’un acord que passe perquè els regants tinguen finalment aigua per sempre, de qualitat i a un preu assequible“, ha subratllat el president.

Així mateix, s’ha referit a les al·legacions que va presentar la Generalitat al pla de Conca del Tajo, que ha considerat “molt raonables” i “sustentades tècnicament“. Per tant, ha agregat, “les defensarem en tot moment“.

Mollà demana al Govern “reconsiderar la planificació”

Per part seua, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, que ha participat en Alacant en la concentració en favor del transvasament ha assegurat: “Tenim l’aval tècnic i tenim la raó per a demanar, juntament amb els regants, un cabal ecològic que garantisca el reg i el transvasament Tajo-Segura“.

La consellera Mollà ha demanat al Govern i al Ministeri de Transició Ecològica que “reconsidere la planificació per a fixar un cabal ecològic de 6 m³ per segon que asseguraria la massa ecològica del Tajo i l’arribada de l’aigua necessària per a poder continuar sent l’horta d’Europa“.

En aquest sentit, la consellera s’ha referit al marge de negociació i de diàleg per a atendre una “reivindicació justa” en favor de “la pau i l’aigua”, davant una proposta de planificació que encara no és definitiva.

No obstant això, la titular d’Agricultura ha avançat: “Si no recapaciten -en referència al Govern estatal- acudirem als tribunals“, a més d’incidir en el valor de l’agricultura de les comarques del sud d’Alacant, que va assegurar el proveïment de les llars del conjunt d’Europa en un context de pandèmia mundial.

A la concentració també ha assistit la consellera d’Innovació, Josefina Bueno.

EL MÉS LLEGIT

Tres anys i cinc mesos de presó per calar foc a la casa de la seua parella

Va espentar a la víctima i va destrossar televisors, telèfons, la cortina i el cristall del bany de l'habitatge

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc