Desconvocada la vaga de transportistes prevista per a Nadal

Compartir:

La sisena i última reunió entre el Govern i el Comité Nacional del Transport de Mercaderies per Carretera (CNTC) ha acabat amb acord després de més de huit hores de negociacions. D’esta manera han desconvocat el tancament patronal programat per als dies 20, 21 i 22 de desembre. Esta aturada hauria afectat de manera directa a les 1.100 empreses de Castelló que formen part del sector.

Representants de les organitzacions i el Ministeri de Transports estaven reunits des d’este matí, després de passar les dos últimes jornades intercanviant documents, punts de vista i propostes, que avui han quedat plasmades en un document definitiu.

Van estar reunits més de huit hores

En l’acord aconseguit destaca la prohibició de la participació del conductor en les operacions de càrrega i descàrrega, reivindicació històrica del sector en benefici de les condicions laborals dels seus treballadors.

Aturs per la pujada del preu dels carburants

El Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC) havia convocat aturs per als dies 20, 21 i 22 de desembre per la forta pujada dels costos (especialment dels carburants), que asseguren que no poden repercutir als seus clients davant la falta d’eines jurídiques per a això i la “posició de domini” dels qui els contracten.

En una certa manera s’ha aconseguit solucionar el tema

Els transportistes havien aconseguit solucionar el tema dels temps d’espera “desorbitats”, per als quals a més han de fer labors de càrrega i descàrrega, la possible imposició de peatges, la desaparició del gasoil. professional o la falta de devolució dels 200 milions del cèntim sanitari.

Igualment, s’ha aconseguit el compromís d’incorporar de manera imperativa en la Llei la clàusula d’estabilització del preu del gasoil en els contractes de transport, sense possibilitat de pacte en contra“, assenyala el CNTC en un comunicat. Es tracta d’una altra reclamació que el sector porta anys perseguint per a equilibrar les relacions dels transportistes amb els clients.

Voluntat de negociar

Les patronals del transport havien mostrat la seua voluntat de negociar fins a l’últim moment, però asseguraven que l’atur el feien per “dignitat i diners” perquè, segons ha assegurat, està en joc el seu futur i s’ha arribat ja “al límit“.

Comunicat

Este és el comunicat del Comité Nacional de Transport per Carretera:

“En el dia de hui el Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC) ha aconseguit un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el qual destaca la prohibició de la participació del conductor en les operacions de càrrega i descàrrega, reivindicació històrica del sector en benefici de les condicions laborals dels seus treballadors. També s’ha aconseguit reduir a la meitat els temps d’espera, a partir dels quals el transportista tindrà dret a una indemnització, així com el tracte a dispensar als conductors en els centres de càrrega i descàrrega”.

Igualment, s’ha aconseguit el compromís d’incorporar de manera imperativa en la Llei, la clàusula d’estabilització del preu del gasoil en els contractes de transport, sense possibilitat de pacte en contra. Una altra reclamació que el sector porta anys perseguint per a equilibrar les relacions dels transportistes amb els clients.

Al costat d’estes mesures d’enorme calat, s’han aconseguit altres compromisos per part del Ministeri, com no implantar peatges al transport pesat sense el consens del CNTC.

Quant al possible augment de la capacitat de càrrega dels camions, qualsevol modificació es farà de manera progressiva i només en determinades especialitats del transport, sempre amb la participació del CNTC, mesura adoptada en nom de la sostenibilitat i eficiència i com a manifestació del compromís del sector del transport amb la millora del medi ambient”.

EL MÉS LLEGIT

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França

El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo

Es crea la comissió que aprovarà el programa general dels actes commemoratius pel cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituïxen actes administratius

L’atur puja al gener a la Comunitat Valenciana a 6.776 persones

L'augment, així i tot, és per davall de la mitjana estatal, que és del 2,49%
CatalanSpanish