Dies tristos per a Joan Carles I: rememora la mort del seu pare i del seu germà

Compartir:

El rei Joan Carles recorda els dos aniversaris més tristos de la seva vida

El rei Joan Carles recorda els dos aniversaris més tristos de la seua vida | Arxiu

 

Aquests dies s’estan convertint en unes dates amargues pel rei emèrit Joan Carles I, ja que, amb pocs dies de diferència, ha de recordar la mort dels dos familiars més estimats per ell: el seu pare Joan de Borbó i el seu germà menut, Alfons de Borbó.

 

Hui, dia 1 d’abril, es complixen 26 anys de la mort del seu pare a conseqüència d’un càncer de laringe, que va morir l’any 1993 a la Clínica de Navarra a Pamplona. Tal com relatava el mateix rei Joan Carles I, «perdre el meu pare va ser un moment dur. Era el meu aliat més fidel. Li ho explicava tot. El vaig enterrar com un rei perquè s’ho mereixia. Va dedicar tota la seua vida a Espanya i va sacrificar la seua persona pel bé del país. Aquesta és la grandesa d’aquest home i vaig tindre la sort de tindre’l com a pare».

 

El rei emèrit sentia admiració pel seu pare

El rei emèrit sentia admiració pel seu pare | Arxiu

 

 

Però si hi ha una mort que va doldre i va marcar profundament el monarca emèrit va ser la del seu germà menut, quan aquest tenia 14 anys, per culpa d’un accident fatal en què va estar involucrat Joan Carles; aquest 29 de març es complien 63 anys de la mort d’Alfons de Borbó.

 

Joan Carles va disparar el seu germà per accident

L’any 1956, la família Borbó estava passant les vacances de Setmana Santa a Estoril, Portugal. Joan Carles, que tenia 18 anys, es trobava practicant tir, quan el menut Alfons de Borbó es va interposar entre el revòlver i la diana i va rebre un tir al cap que el va matar a l’acte. Encara hui, el rei no pot llevar-se de damunt un sentiment de culpa que l’ha acompanyat tota la seua vida: «Alfons i jo érem molt còmplices. L’estimava molt. Era molt simpàtic i despert. Jugava molt bé al golf. El trobe molt a faltar». D’aquesta manera recordava el rei emèrit el seu germà menut al documental ‘Jo, Joan Carles, rei d’Espanya’.

 

Joan Carles I va disparar sense voler al seu germà petit Alfons, que va morir a l'acte

Joan Carles I va disparar sense voler al seu germà menut Alfons, que va morir a l’acte | Arxiu

 

El lloc de pelegrinatge on assistirà el rei emèrit aquests dies per recordar els seus difunts serà el Monestir de l’Escorial, on Joan Carles va decidir enterrar tant el seu germà, com el seu pare i la seua mare, que va morir l’any 2000 a causa d’una aturada cardíaca.

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish