Dimiteix Santi Vila, conseller d’empresa de la Generalitat

Compartir:

 

  

Davant l’augment de les tensions internes en el govern de la Generalitat, el conseller d’empresa i Coneixement, Santi Vila, ha dimitit del seu càrrec. El ja exconseller no compartix l’estratègia rupturista actual de l’equip de govern i ha pres la decisió davant la impossibilitat de convèncer a Puigdemont perquè convoque ell mateix eleccions a Catalunya i renuncie a una declaració unilateral d’independència (DUI). Des de fa diverses setmanes, Vila ha rebut moltes pressions en el seu càrrec de màxima responsabilitat a causa de la «impossibilitat financera» i la fugida d’empreses que assoten a Catalunya des que es va produir el referèndum per la independència. Esta pressió política va afectar també a la seua vida personal, una altra de les raons per les quals hauria pres la seua decisió de dimitir, que alguns mitjans ja van avançar. Santi Vila ha volgut abandonar la Generalitat com un polític «moderat» davant la deriva independentista de la resta del govern autonòmic. Una de les últimes mostres d’oposició a eixa tendència va ser el missatge que va publicar en el seu compte de Twitter fa amb a penes uns dies després que ANC (Assemblea Nacional Catalana) i Òmnium Cultural organitzaren una acció conjunta i instaren als ciutadans a retirar diners dels cinc principals bancs catalans. L’exconseller va traslladar a les xarxes la seua preocupació i va alertar: «Tensar als bancs o dinàmiques de boicot comercial no són la millor forma de fer-se escoltar. Posar en risc l’economia és sempre un autogol».

 

 

 

Després de conéixer-se la seua renúncia, Santi Vila ha publicat un missatge en les xarxes socials en les quals aclarix el perquè de la seua decisió: «Dimitisc. Els meus intents de diàleg novament han fracassat. Espere haver sigut útil fins a l’últim moment al president @KRLS (Carles Puigdemont) i als catalans».

 

EL MÉS LLEGIT

Un avi tira al seu net nounat al fem

L'home va ser descobert quan va portar a la seua filla a un hospital amb una hemorràgia greu

200 punts de donació addicionals per a aconseguir més de 26.000 unitats de sang

La iniciativa recorda als pacients que necessiten transfusions de sang per a viure o millorar la seua salut

Arriben a Espanya 5.300 dosis de vacuna contra la pigota del mico

Sanitat comptabilitza 800 casos a Espanya, encara que queden dades per comptabilitzar-li les comunitats

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors