El DNI serà obligatori per a mascotes el 2022

Compartir:

 

La nova llei de protecció animal a Espanya regularà la tinença d’animals i porta com a novetat l’obligació de tenir DNI el 2022 per a gossos i gats.

Esta iniciativa és una de les prioritats principals de la Direcció General de Drets dels Animals, per així disposar d’una base de dades a nivell nacional. I es prioritza a la nova llei de Protecció Animal juntament amb la necessitat de realitzar un curs obligatori per tenir mascotes.

La ministra Ione Belarra vol que, des del pròxim any, totes les mascotes estiguen degudament identificades per assegurar-se que «avancem en el camí correcte, un model on cap animal siga abandonat a la seua sort».

El DNI-Animal serà compatible amb el microxip, i disposarà d’informació bàsica de l’animal, com ara el nom, la data de naixement, les vacunes, els tractaments veterinaris i les dades relatives als amos. D’esta manera, en cas d’abandonament serà fàcil trobar el propietari per castigar i multar el propietari.

EL MÉS LLEGIT

Mor la model i influencer Niece Waidhofer als 31 anys

L'estatunidenca comptava amb més de 4 milions de seguidors als quals pretenia ajudar parlant de salut mental

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx