Les dones xafen fort en la volta dels Concerts de Vivers

Concerts Vivers
Concerts Vivers

 

La Gran Fira València (de l’1 al 25 de juliol) és sinònim d’estiu, de desconnexió, de cultura. Sobretot, quan arriben els esperats Concerts de Vivers, on un públic molt variat té l’oportunitat de gaudir del bon clima de València, a l’aire lliure i en un emplaçament immillorable, dels seus artistes favorits.

Enguany, les ganes són fins i tot majors, perquè és l’estiu de retrobament amb la cultura des que la pandèmia paralitzara la vida de tota la societat.

Amb el lema Hola!, després d’una parada d’un any a causa de la pandèmia, s’han programat un cartell que integra artistes de tots els estils per a atendre els gustos de tots els públics i edats des del rock al pop, de la cançó melòdica al jazz passant per la música electrònica i la urbana, encara que el que destaca d’esta edició és la presència femenina.

Dels 22 espectacles que passaran pels Jardins del Real de València de l’1 al 24 de juliol, 10 estan encapçalats per dones o tenen participació femenina, alguna cosa que no havia ocorregut en cap edició anterior.

No obstant això, encara que siga un moment per al retrobament amb la música i la cultura, no s’ha deixat de costat la seguretat dels assistents. Per això, s’ha dissenyat un extens protocol de seguretat perquè es complisquen totes les mesures sanitàries.

Esta és una iniciativa de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament per a impulsar un sector que l’ha passat molt malament durant el confinament, però també després, quan la desescalada no permetia la celebració de cap activitat cultural o si ho feia, era en condicions molt poc rendibles.

Programació d’artistes Concerts de Vivers 2021

 

La vocalista Noa serà la primera artista femenina a obrir els Concerts de Vivers 2021. En el seu espectacle, que tindrà lloc el divendres 2 de juliol, la cantant israeliana interpretarà una selecció de temes de tota la seua trajectòria amb una atenció especial als seus dos últims projectes.

D’una banda, el disc Letters to Bach, on ha posat lletra en hebreu i anglés a conegudes melodies del mestre barroc, i d’una altra, l’àlbum Afterallogy, publicat ara fa un mes, i on ha inclòs estàndard de jazz.

El dissabte 3 de juliol, actuen la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés per a presentar el seu segon disc de llarga duració, Clam.

Amb les seues composicions, el duo redimensiona el concepte de tradició i reflexiona sobre la nostra capacitat de transformació per a afrontar els reptes d’un planeta i un futur en crisi.

En esta ocasió estaran acompanyats per Laura Esparza i Carlos Esteban, guardonats com a grup revelació del 2020 en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana gràcies al seu disc de debut, Mare Natura.

La cantautora i compositora Sofía Ellar mostrarà el seu treball al públic dels Concerts de Vivers el diumenge 4 de juliol.

El dia 7 està prevista l’actuació Pastora Soler amb un repàs a la seua trajectòria musical.

Un any més, els Concerts de Vivers viuran la nit solidària Pressentiments gràcies a la col·laboració amb l’associació Àmbit.

Així, part dels beneficis que s’obtinguen divendres 9 de juliol serviran per a finançar el projecte Papallona, habitatge tutelat per a dones recluses i exrecluses. La iniciativa comptarà amb la participació de Natalia Lacunza i Samantha.

Els Jardins del Real de València també acolliran l’actuació de la vocalista Sole Giménez. La cantant presentarà el segon volum de Dones de Música, on reivindica el paper de la dona compositora amb textos i música de María Grever, Eladia Blázquez o Gabriela Mistral.

El dijous 22 actuarà el cantant Juan Perro i després, L’Eix Radical, el projecte conjunt del grup Júlia i la cantautora Clara Andrés, obrirà la nit del dijous 22 de juliol. En l’espectacle es conjunyeixen les textures electròniques i acústiques per a oferir melodies suggeridores.

Finalment, Fa la gara-gara, el duo format per Ángeles Muñoz i Dionisio Martín, actuarà a València el divendres 23 de juliol en la represa de la gira de celebració del seu 25 aniversari.

Les entrades per a la pròxima edició dels Concerts de Vivers estan a la venda en la pàgina web del festival: www.concertsdevivers.com

 

Castells i carrosses de flors en la Fira de Julio

 

La Gran Fira València torna amb prop d’un centenar d’activitats per a tots els públics en diversos barris i pobles de la ciutat i aplicant totes les mesures sanitàries. “Enguany serà una fira de mínims per les restriccions i pel fet que les Falles i les preseleccions no es faran fins a setembre”, ha manifestat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

No obstant això, no serà molt diferent, perquè un juliol sense la Batalla de Flores, és nostàlgic, per això, en comptes de la tradicional guerra sense pólvora, que no està permesa per raons sanitàries, el 24 de juliol es farà una exhibició del treball dels mestres carrossers en la plaça de Manises.

D’altra banda, es dispararà un castell de pals, dos mascletaes nocturnes i tres castells de focs artificials en diferents punts de la ciutat.

“Es programa així una Gran Fira amb actuacions en Benimaclet, Carpesa, la Malva-rosa, la Torre, Massarrojos, Natzaret, Pinedo, Campanar, Orriols o Nou Moles, amb quasi un centenar d’activitats, amb actuacions per a tots els públics, que ompliran de cultura els nostres barris i els nostres pobles amb totes les mesures sanitàries i protocol covid que s’aplicaran a tots els actes”, ha indicat Carlos Galiana.

Molts trobaran a faltar les preseleccions a causa de la situació epidemiològica, no obstant això, “hem volgut retre homenatge a la Batalla de Flores, que tanca tradicionalment la Gran Fira València, i farem una exhibició de tres carrosses amb els nostres mestres carrossers perquè la gent puga veure com es treballa la flor”, el dissabte 24 de juliol a partir de les 19 hores en la plaça Manises.

Els dissabtes es dedicaran a la pirotècnia. El 10 de juliol es dispararà un castell de pals; el dia 17, mascletaes nocturnes en dos punts diferents de la ciutat, i el dia 24, castells de focs artificials en tres llocs diferents, la qual cosa “ens servirà de prova de cara a les activitats falleres que farem el mes de setembre”.

Galiana també ha detallat que el 24 de juliol tindrà lloc la Gran Nit de Juliol, amb 14 actuacions des de les 19 fins a les 23 hores, que comptaran amb Pep Gimeno ‘Botifarra’, Maria Juan, la Jazzwoman band o la Federació de folklore de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, del 2 a l’11 de juliol, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, s’ha programat el festival Poliritmia.

A més dels Concerts de Vivers de l’1 al 24 de juliol, explicats en este article, està prevista la Correfira, entre el 7 i 25 de juliol, amb més de 30 actuacions, entre elles monòlegs d’Óscar Tramoyeres,  Manu Badenes,  María Zamora o Pepa Cases; teatre; circ, i música.

El programa de la Quina Fira contempla espectacles per als xiquets i les xiquetes de la mà de, per exemple, Ramonets, Dani Miquel o Seda Jazz Happy Jazz.

El regidor ha presentat així mateix la imatge gràfica de la Gran Fira València d’enguany. “Hola! és el leitmotiv de la nostra campanya. Un Hola! que resumeix perfectament que hem tornat, que som ací de nou, que donem la benvinguda a la Gran Fira València”, ha expressat.