Té dos ors en les Olimpíades Científiques i vol crear una empresa per a ajudar a la gent

Compartir:

Javier Sánchez-Bonilla (Madrid, 18 anys) ja despuntava en les ciències, no era un dels xiquets que li agradava jugar al futbol, a ell el que li encantava era devorar ​els llibres que llegia i en l’esbarjo preferia muntar robots amb un grup d’amics. Han passat els anys i aquella afició ha tingut la seua recompensa. Javier ha aconseguit dos ors en les Olimpíades Científiques de 2021 per a alumnes de Batxillerat: una en la disciplina de Física i una altra en Química.

Més de 500 alumnes seleccionats a través de les olimpíades autonòmiques

Este any més de 500 alumnes han estat seleccionat a través de les olimpíades autonòmiques organitzades pel Ministeri d’Educació en col·laboració amb les Reals Societats i associacions científiques.

“Mai he tingut dubte que estudiaria enginyeria i que jo mateix acabaria inventant coses”

Exalumne del col·legi privat religiós Retamar, on va estudiar Batxillerat internacional, va ser un professor el que va empényer a Javier al fet que aprofundís en estes disciplines. “Encara que sempre m’han agradat les ciències, va anar a la fi de cinqué o sisé de primària quan em vaig començar a interessar molt més pel tema. Va ser un professor del meu col·legi el que em va animar que participés en concursos de robòtica amb Llec. Al llarg d’estos anys, amb este mateix professor he fet tota mena de projectes de recerca. I això és el que de veritat m’ha fet que aprengués molt més“, assenyala.

Primer any a Cambridge

Enguany cursa primer d’Enginyeria en la Universitat de Cambridge. “La vaig triar perquè molts dels referents que jo tenia, grans científics, matemàtics i enginyers, havien passat per aquí. A més, és un entorn on els meus interessos sobre l’enginyeria estaran molt ben estimulats, però alhora és també un lloc on se secunda molt el teatre, la música o l’art“, compta.

Vol inventar coses

Serà en el tercer curs quan s’especialitze, però ja en este primer trimestre s’ha sentit còmode i ben preparat. “A la meua casa sempre hi ha hagut llibres d’invents i inventors. Mai he tingut molts dubtes que al final estudiaria alguna cosa com a enginyeria i que jo mateix acabaria inventant coses“, assegura.

Vol canviar la vida de la gent

En el futur li agradaria aportar el seu gra de sorra per a fer una cosa diferent que “canvie la vida de la gent“. “Un dels meus somnis seria tenir una bona idea i muntar una empresa. Últimament, estic veient companyies que duen a terme temes de medi ambient o clima que apliquen tecnologia per a fer desenvolupament sostenible“, diu.

Vol començar a treballar fora d’Espanya

A Javier segueix sense agradar-li el futbol, però li encanta la natació, on ha arribat a competir, muntar amb bici per la muntanya i continuar llegint. A llarg termini es visualitza vivint al seu país, però ara com ara li agradaria començar treballant fos. “A Espanya es viu molt bé i si acabe muntant una empresa de nous productes, m’agradaria que fos ací“, assegura

EL MÉS LLEGIT

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.

Un jutjat de València obre una investigació pels insults racistes a Vinicius

La magistrada acorda citar a declarar com a investigats els tres espectadors que van ser detinguts esta setmana per la Policia Nacional