Té dos ors en les Olimpíades Científiques i vol crear una empresa per a ajudar a la gent

Compartir:

Javier Sánchez-Bonilla (Madrid, 18 anys) ja despuntava en les ciències, no era un dels xiquets que li agradava jugar al futbol, a ell el que li encantava era devorar ​els llibres que llegia i en l’esbarjo preferia muntar robots amb un grup d’amics. Han passat els anys i aquella afició ha tingut la seua recompensa. Javier ha aconseguit dos ors en les Olimpíades Científiques de 2021 per a alumnes de Batxillerat: una en la disciplina de Física i una altra en Química.

Més de 500 alumnes seleccionats a través de les olimpíades autonòmiques

Este any més de 500 alumnes han estat seleccionat a través de les olimpíades autonòmiques organitzades pel Ministeri d’Educació en col·laboració amb les Reals Societats i associacions científiques.

“Mai he tingut dubte que estudiaria enginyeria i que jo mateix acabaria inventant coses”

Exalumne del col·legi privat religiós Retamar, on va estudiar Batxillerat internacional, va ser un professor el que va empényer a Javier al fet que aprofundís en estes disciplines. “Encara que sempre m’han agradat les ciències, va anar a la fi de cinqué o sisé de primària quan em vaig començar a interessar molt més pel tema. Va ser un professor del meu col·legi el que em va animar que participés en concursos de robòtica amb Llec. Al llarg d’estos anys, amb este mateix professor he fet tota mena de projectes de recerca. I això és el que de veritat m’ha fet que aprengués molt més“, assenyala.

Primer any a Cambridge

Enguany cursa primer d’Enginyeria en la Universitat de Cambridge. “La vaig triar perquè molts dels referents que jo tenia, grans científics, matemàtics i enginyers, havien passat per aquí. A més, és un entorn on els meus interessos sobre l’enginyeria estaran molt ben estimulats, però alhora és també un lloc on se secunda molt el teatre, la música o l’art“, compta.

Vol inventar coses

Serà en el tercer curs quan s’especialitze, però ja en este primer trimestre s’ha sentit còmode i ben preparat. “A la meua casa sempre hi ha hagut llibres d’invents i inventors. Mai he tingut molts dubtes que al final estudiaria alguna cosa com a enginyeria i que jo mateix acabaria inventant coses“, assegura.

Vol canviar la vida de la gent

En el futur li agradaria aportar el seu gra de sorra per a fer una cosa diferent que “canvie la vida de la gent“. “Un dels meus somnis seria tenir una bona idea i muntar una empresa. Últimament, estic veient companyies que duen a terme temes de medi ambient o clima que apliquen tecnologia per a fer desenvolupament sostenible“, diu.

Vol començar a treballar fora d’Espanya

A Javier segueix sense agradar-li el futbol, però li encanta la natació, on ha arribat a competir, muntar amb bici per la muntanya i continuar llegint. A llarg termini es visualitza vivint al seu país, però ara com ara li agradaria començar treballant fos. “A Espanya es viu molt bé i si acabe muntant una empresa de nous productes, m’agradaria que fos ací“, assegura

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa