Ecologistes i veïns d’Alacant denuncien abocaments «massius» en l’espai marí de Tabarca

Compartir:

 

Els col·lectius veïnals Amics dels Aiguamolls del Sud d’Alacant (AHSA), l’Associació de Veïns (AV) Gran Via Sud Port i Democràcia en Verd han denunciat este dimecres, davant del Ministeri de Transició Ecològica, els abocaments «massius» a la mar del sistema de sanejament i depuració de l’EDAR Rincón de Lleó, la principal depuradora d’aigües residuals de la ciutat d’Alacant.

 

Els denunciants han presentat al·legacions al projecte d’ordre estatal, que pretén consolidar l’espai marí de la Tabarca com una zona d’especial conservació per als ocells i i zones marines, en les que han posat de manifest les «amenaçades derivades» que patix entorn pels «continuats i periòdics» abocaments d’aigües residuals.

 

A demés, denuncien l’existència de sis punts d’abocament del sistema EDAR que se situen dins de l’espai marí protegit –punts d’abocament directe obviats en el pla de gestió–, i que «es pretenga ignorar» que ni els abocaments de l’emissari, ni eixos sis punts addicionals, «tenen cap autorització administrativa des de fa més de 20 anys».

 

S’ha arribat a tancar el bany en una platja de l’illa

Eesta autorització s’està tramitant en l’actualitat davant de la Generalitat a través d’un expedient, a través del que l’Ajuntament d’Alacant pretén legalitzar l’escandalosa situació actual d’abocaments, arrossegada durant dècades en les que s’ha produït un enorme mal ambiental al sector nord de l’espai marí de Tabarca, havent-se fins i tot tancat al bany la platja de Sant Gabriel, advertixen els col·lectius en un comunicat.

 

És per això que consideren que la pressió que eixos abocaments generen sobre l’espai marí «és molt alta», perquè impedixen que es duguen a terme els objectius de regeneració de l’entorn «absolutament degradat» a conseqüència d’esta contaminació.

 

Sol·liciten, doncs, en les seues al·legacions, que s’incloga en el pla de gestió un estudi detallat de l’impacte dels abocaments del sistema EDAR, i la redacció i execució de dos projectes: nou emissari que allunye els abocaments dels límits de la ZEPA/ZEC i restauració ecològica dels fons marins degradats.

EL MÉS LLEGIT

La tragèdia de Melilla suma morts mentre es frustra un altre intent a Ceuta

El Marroc prepara l'enterrament dels migrants morts a Melilla sense autòpsia ni investigació

Menys calor, més núvols i ruixats per començar la setmana

L'inici de la setmana ens portarà més núvols, algun ruixat i les temperatures encara podrien baixar un pèl més

Els solters majors de 50 són més oberts de ment

El 37% dels solters sènior els agrada la forma en què el seu cos canvia amb el pas del temps

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador