Una empresa que opera amb Cabify despedix al seu millor conductor de València

Uber i Cabify demanen firmes per aturar el nou decret de la Generalitat
Uber i Cabify demanen firmes per aturar el nou decret de la Generalitat

 

Costa Fleming Sociedad Cooperativa de Madrid, empresa que opera per a Cabify, reconeixia esta setmana a través de la seua advocada que van despedir de forma improcedent al seu millor conductor de València, segons recollia el diari digital eldiario.es.

 

El conductor afectat, Carlos Salcedo, de 60 anys, treballava 6 dies a la setmana, superant moltes voltes les 60 hores de treball setmanals i arribant a treballar “16 hores seguides”, segons relatava. Davant esta classe de situacions, es van produir queixes per part dels treballadors a Costa Fleming, que van tindre com a resultat pressions als conductors, com les que aportava l’advocat de Salcedo en el juí pel seu despido, celebrat esta setmana. El lletrat va mostrar captures de conversacions de WhatsApp on un cap de l’empresa li deia que “O fas 60 hores o te’n vas al carrer”.

 

Salcedo i altres companys van denunciar la situació davant la Inspecció de Treball i van ser despedits, una situació que consideren una “represàlia”. L’advocat del conductor destaca que el despido del seu client tenia com a intenció ser “exemplaritzant cap a la resta de companys”.

 

La lletrada de Costa Fleming admetia que el despido era improcedent però va negar que fóra una represàlia. Argumenta que el treballador va ser despedit el 17 de febrer i la denúncia feta a l’empresa en la Inspecció de Treball va arribar el 9 de maig.

 

Les millors puntuacions

Durant el juí van comparéixer diversos conductors com a testimonis. Per un costat confirmaven les condicions de treball de l’empresa. Per altre, un d’ells incidia en què Salcedo, el conductor despedit, tenia sempre les millors puntuacions.

 

Altre dels testimonis senyalava que encara que eren treballadors de Costa Fleming, l’aplicació per a contactar amb els clients la facilitava Cabify. En esta mateixa línia, l’advocat del conductor ja senyalava en el juí que totes les empreses subcontractades tenen el mateix cap de flota i estan baix el paraigües de Cabify, que és en realitat “qui contracta, pren decisions i exercix la direcció efectiva”. L’advocada de Costa Fleming, pel seu costat, desacreditava estos testimonis, firmant que n otenien imparcialitat.