La Generalitat publica les ajudes directes per a empreses i autònoms amb fins a 600 euros per treballador

Es tracta d'unes ajudes dotades amb 80 milions d'euros

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar de reus
Per als autònoms sense empleats al seu càrrec s'establixen 600 euros | Cedida

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat este dimarts les ajudes del servici valencià d'ocupació, Labora, dotades amb un total de 80 milions d'euros per a empreses i autònoms afectats per la crisi, dins del pla 'Resistir' per a compensar als sectors més perjudicats.

Estes prestacions directes ascendixen a 600 euros en el cas de contractes a jornada completa i a 300 en jornada parcial per a cada treballador que figure d'alta amb contracte, amb un límit de 12.000 euros per cada compte de cotització. Per als autònoms sense empleats al seu càrrec s'establixen 600 euros.


Poden beneficiar-se estos sectors: hotels i allotjaments pareguts; allotjaments turístics i uns altres de curta estada; càmpings i aparcaments per a caravanes; altres allotjaments; restaurants i llocs de menjars; provisió de menjars preparats per a events; altres servicis de menjars; establiments de begudes; activitats d'exhibició cinematogràfica; agències de viatges; operadors turístics; altres servicis de reserves i activitats relacionades amb estos.

També els d'organització de convencions i fires de mostres; arts escèniques; activitats auxiliars a les arts escèniques; creació artística i literària; gestió de sales d'espectacles; activitats de museus; llocs i edificis històrics; instal·lacions deportives; clubs deportius; gimnasos; altres activitats deportives; parcs d'atraccions i temàtics; altres activitats recreatives i d'entreteniment.

Procediment

El termini s'obri a les 9 hores d'este dijous, 4 de febrer, i finalitza a les 23.59 hores del dimecres 17. Hi ha dos fases, una primera en la que cal accedir a través de la web de Labora (identificació amb el CIF de l'empresa i NIF o NIE de l'autònoma) i aportar les dades de contacte (correu electrònic i número de telèfon).

Amb esta informació es crea un registre i el sistema informarà l'usuari de la data i franja horària assignats per a fer el segon tràmit, la presentació de la sol·licitud. En esta fase sí que és necessari disposar de signatura electrònica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari