La Generalitat crea un grup de treball per a la reconstrucció d’Ucrania

Compartir:

L'IVF cobreix les necessitats de liquiditat de les empreses valencianes que mantinguen relacions comercials amb Ucraïna i Rússia

El conseller d’Hisenda, Arcadi España, ha confirmat que la Generalitat ha constituït un grup de treball “per a analitzar al costat dels representants empresarials i el consolat honorífic d’Ucraïna en la Comunitat Valenciana totes les necessitats del poble ucraïnés per a la reconstrucció del país després de la guerra“. “Volem començar a pensar ja en el dia després, per a garantir que la seua reconstrucció social, econòmica i moral és una realitat en el menor temps possible“, ha destacat.

Per a això, ha incidit Arcadi España, després de la trobada mantinguda al costat de representants de la CEV, l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya, Sherii Pohoreltsev, i el Consul Honorari d’Ucraïna en la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, en què “Ucraïna comptarà amb la solidaritat i els recursos no sols de la Generalitat, sinó també de tota la societat civil valenciana, que s’ha bolcat en els últims mesos per a oferir tota l’ajuda humanitària necessària“.

Finançament per a empreses exportadores a Ucraïna i Rússia

A més, des de hui, ha apuntat Arcadi España, les empreses valencianes exportadores als mercats de Rússia i Ucraïna, que hagen vist paralitzats o impagats les seues comandes o factures a conseqüència del conflicte bèl·lic, poden accedir a la nova línia de finançament de l’IVF. “L’objectiu és garantir-los la liquiditat necessària per a poder continuar fent front als seus costos, al pagament de nòmines dels seus treballadors i, en definitiva, a garantir la viabilitat de tots els negocis“.

El compromís del Consell és que el teixit productiu valencià no es veja afectat per l’impacte econòmic de la Guerra i puga continuar generant ocupació i riquesa” i, per això, ha recordat que totes les empreses afectades per la paralització dels fluxos comercialstenen a la seua disposició els instruments financers de l’IVF, amb els quals volem garantir la seua viabilitat i la seua activitat“.

La línia per a exportadors a mercats russos i ucraïnesos està inclosa dins del programa IVF-Afin Liquiditat Pime & Autònom i compta amb una dotació de 10 milions d’euros. A més, està destinada principalment a empreses de fins a 250 treballadors i una facturació anual inferior als 50 milions d’euros, “que són les majoritàries en el nostre teixit productiu i les que més dificultats poden tindre per a fer front als impagaments o a la ruptura d’estoc per la paralització de les vendes“.

Per això, les empreses o persones autònomes podran accedir a finançament per a circulant o inversions de fins a 1 milió d’euros per operació, que a més incorporarà una ajuda directa de fins al 20% de l’import aprovat. “L’objectiu és que puguen cobrir l’import d’operacions que tinguen pendents, cancel·lades o impagades amb els mercats russos i ucraïnesos i que es van formalitzar fins a sis mesos abans del començament del conflicte bèl·lic“.

La invasió russa d’Ucraïna ha provocat la paralització total de les relacions comercials amb dos països amb els quals les nostres empreses tenen importants fluxos de negoci i era fonamental que els garantírem des de la Generalitat el suport necessari perquè puguen continuar amb la seua activitat i tinguen recursos suficients fins que consoliden nous mercats o es recupere l’activitat en la zona de conflicte“, ha apuntat Espanya.

Les operacions, a més d’incloure una ajuda directa, tindran un termini de devolució de fins a quatre anys i un tipus d’interés de l’1%. “Volem que a més de poder accedir a instruments de finançament, aquestes empreses també compten amb el suport directe de la Generalitat, per la qual cosa hem apostat per incloure en les operacions ajudes directes que no hauran de retornar i que podran servir per a millorar la seua situació econòmica“, ha apuntat Espanya.

Actualment, i segons les dades disponibles, les empreses valencianes exporten al mercat ucraïnés més de 92,5 milions d’euros anuals, xifra que s’incrementa fins als més de 260,4 milions d’euros en el cas de Rússia “el que reflecteix la importància de donar tot el suport necessari a aquests negocis, que constitueixen la base del nostre model productiu i que s’estan veient afectats tant pel tancament de mercats com per l’increment dels costos energètics“.

EL MÉS LLEGIT

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors

‘Valencians al món’ visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Hui el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Omar Sánchez esclata després del vídeo íntim d’Anabel Pantoja i Yulen

"Em fa vergonya i ràbia veure aqueixes imatges", el surfer canari parla alt i clar cansat de les descaradures de la seua encara dona

Tres joves, dos d’ells menors, moren després de fugir d’un control policial

El cotxe en el qual viatjaven es va eixir de la via i va caure per un desnivell de 15 metres