Declarat un incendi al parc natural de Serra Gelada

Fotografia de @ivarspolo
Fotografia de @ivarspolo

 

A les 11.10 el servei d’emergències 112 ha declarat un incendi forestal a Benidorm, declarant-se quasi a l’instant la situació 1 per l’afecció al parc natural de Serra Gelada.

 

Fins ara s’han mobilitzat dos avions i helicòpters de la Generalitat Valenciana, així com un helicòpter del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant. També s’ha desplaçat al lloc una unitat de Bombers Forestals, 2 agents ambientals i una unitat de prevenció.

 

 

Situació 1

Aquest nivell 1 es decreta quan una situació d’emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l’extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

 

La Serra Gelada

El parc és un espai natural protegit espanyol situat a la província d’Alacant, a la Comunitat Valenciana. Forma part de la xarxa de parcs naturals de la Comunitat Valenciana des del 29 de juliol de 2005. Està formada per un impressionant relleu, que s’alça abruptament des de la planícia de Benidorm i l’Alfàs del Pi. La serra dona lloc en el seu front litoral a penya-segats de més de 300 m d’altura i alberga reductes de vegetació d’un valor excepcional, com la interessant duna fòssil penjant i la peculiar vegetació que la colonitza. A més, la serra comparteix diversos endemismes botànics amb el veí Penyal d’Ifach.