La Generalitat demana ‘un pas més’ al Govern en la reforma del finançament

Compartir:

També demanen al nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, un “compromís ferm” per al nou model de finançament autonòmic

La Generalitat valenciana ha assenyalat que el Govern d’Espanya “ha de fer més passos dels que ha donat” per a reformar el model de finançament autonòmic. “Hem renovat el compromís per la lluita per un finançament just per a la societat valenciana i hem demanat un compromís d’Estat”, ha expressat Jorge Alarte, director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional.

“Hem demanat un compromís de les principals forces polítiques en el si del Congrés per a posar fi a una situació d’injustícia i acabar amb un model de finançament caducat que genera desigualtat entre els espanyols i que porta molts anys condemnant als valencians a l’infrafinançament”, ha afegit.

Ha recriminat que l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana afecta directament als ciutadans que disposen d’una quantitat menor de recursos per a l’educació pública, el sistema sanitari i les polítiques d’igualtat.

De la mateixa manera, Alarte ha sol·licitat al Partit Popular i al seu nou líder, Alberto Núñez Feijóo, un “compromís que siga ferm, que siga cert, que siga coherent i en tots els territoris per la imperiosa necessitat de grans acords d’Estat per al nou model de finançament”.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish