Els menors de 35 anys podran optar a ajudes per comprar habitatges a pobles de menys de 10.000 habitants

Compartir:

La Generalitat subvencionarà les residències que no superen els 120.000 euros i les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de juliol

Els joves valencians de 35 anys o menys podran comprar habitatges de fins a 120.000 euros a municipis xicotets o que estiguen en risc de despoblament, en tindre menys de 10.000 habitants. Així ho ha avançat aquest dijous el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Hèctor Illueca, que també ha explicat que enguany l’ajuda a la compra suposarà el 20% del valor de l’adquisició de l’habitatge i amb un límit màxim de 10.800 euros per habitatge.

Les sol·licituds han de ser presentades fins al 31 de juliol, de forma telemàtica o presencial. Així mateix, els requisits per poder accedir-hi són: Estar empadronats al municipi i ser la seua residència habitual durant almenys els últims 5 anys, l’habitatge que es vaja a adquirir no pot superar en cap cas els 120.000 euros i amb ingressos iguals o inferiors a 3 IPREM. Cal destacar que pot estar ja llesta per a habitar o necessitar una xicoteta rehabilitació.

Concretament, estes ajudes tenen per objectiu fer front “al greu problema que suposa hui dia per a molts joves independitzar-se i ajudar els més de 170 pobles en valència que estan en risc de despoblament“, ha detallat Illueca.

Segons dades ofertes pel vicepresident, la taxa d’emancipació de la Comunitat Valenciana és la tercera més baixa de tot l’Estat, el 86,3% de joves no poden deixar la casa familiar per tindre’n una pròpia i si volen llogar o comprar una casa en solitari, estan obligats a sobreendeutar-se, ja que han de destinar un 64% del seu salari per pagar el lloguer i un 41% en cas de la quota hipotecària. “Unes dades que se sumen a un índex d’atur, temporalitat i precarietat que estan afectant fins i tot la salut mental de tota una generació”, ha lamentat.

Així mateix, tot i que el 75% de les famílies “ja tenen un habitatge comprat”, hi ha altres realitats “molt preocupants” com per exemple que comprar una casa de 180.000 euros requereix 8 anys d’estalvi. A més, una persona valenciana ha de destinar un 64% de les seues retribucions per poder-ho fer”.

En aquesta tercera convocatòria, la Generalitat destinarà 1,6 milions d’euros a aquestes ajudes, 1.400.000 corresponen al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 200.000 euros al govern valencià. L’any passat, la Generalitat ja va possibilitar la compra d’un immoble a 201 joves a 121 municipis, mentre que a la primera convocatòria van ser 35 joves de 25 poblacions. Alguns d’aquests municipis van ser la Font de la Figuera, Beniarjó Biar, Vilar de Canes, Alqueries del xiquet Perdut, Sant Joan de Moró i Artana”.

Les ajudes es concedeixen a aquelles persones que hagen adquirit un compromís de compra o hagen subscrit contracte o escriptura de compravenda durant el període comprés entre 1 de gener de 2022 i el 30 de setembre de 2023 per a un habitatge situat en un municipi rural o un nucli de població de la Comunitat. Seran personals, és a dir, en cas que diverses persones es compren un habitatge de forma conjunta, l’ajut es donarà únicament a aquells que complisquen els requisits, no al conjunt.

EL MÉS LLEGIT

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.

Un jutjat de València obre una investigació pels insults racistes a Vinicius

La magistrada acorda citar a declarar com a investigats els tres espectadors que van ser detinguts esta setmana per la Policia Nacional