El missatge esperançador de les dos primeres vacunades en Espanya: «Estan molt bé»

Araceli i Mónica han tornat a fer vida normal en la residència
Després d'unes hores, les primeres vacunades en Espanya es troben «molt bé»  | Salut

La notícia més esperada ja s'ha produït. La vacuna contra la Covid-19 ja ha arribat a Espanya i ja s'estan subministrant les primeres dosis a totes les comunitats. La primera vacuna de l'Estat s'ha posat a Araceli, una dona de 96 anys d'una residència de Guadalajara.

La vacunació d'Araceli i després de Mónica Tapias, una de les auxiliars d'infermeria de la residència de gent gran 'Los Olmos' s'ha pogut vore en directe. Tot ha transcorregut amb total normalitat i sense cap incident. Fins i tot els hi ha donat temps d'enviar un missatge animant a la gent a vacunar-se perquè «el virus se'n vaja», tal com deia l'àvia.

Minuts després de la seua vacunació s'han confirmat les bones notícies. Era la mateixa directora d'este centre públic de Guadalajara, Marina Vadillo, qui ha explicat que les dos vacunades es troben «molt bé». D'esta manera, la residència 'Los Olmos' s'ha convertit en la protagonista del dia en acollir les primeres vacunacions en Espanya.

En esta, s'espera que este mateix diumenge estiguen vacunats bona part dels seus residents i del personal. Concretament, Vadillo parlava d'un 87,5% dels ancians residents en este centre públic i pràcticament el 99% dels professionals en plantilla, que són els que han decidit posar-se la vacuna.

A demés, mentres recordava que tant Araceli com Mónica es troben perfectament, aprofitava per llançar un missatge important als mitjans. «Ens hem de vacunar perquè és el principi d'un final que estem esperant», afirmava mentre reconeixia que primera es vacunarà a la resta de residents i després als treballadors.

Una de les imàtgens del moment ha sigut vore a Araceli senyant-se abans de posar-se la vacuna, perquè segons explicava la directora, al principi estava «un poc nerviosa». Però poc després, ja es trobava «tranquil·la» i esmorzant tranquil·lament. Mentrestant, Mónica havia tornat a la seua feina. Marina Vadillo indicava que les dos van ser escollides perquè no han patit la malaltia.

La vacunació l'ha fet l'equip de l'Hospital Universitari de Geriatria i l'equip sanitari de la residència, que pertany al Sescam (Servici de Salut de Castella La Manxa). Allà estaran bona part del dia vacunant. La directora recordava que els familiars no podran vore els ancians, per la normativa actual i afegia que s'ha de respectar aquelles persones que no han volgut vacunar-se.

També ha valorat molt positivament el procés de vacunació a la residència. «S'ha fet tot molt ràpid i molt bé perquè hi ha hagut molta coordinació estos dies», valorava. I és que recordava que tots els professionals sanitaris estan «perfectament preparats per això».

Illa i Sánchez coincidixen en el seu missatge d'esperança

Després de produir-se la imatge de la jornada, tant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han volgut valorar este imatge coincidint en que es tracta d'un missatge d'esperança per la resta d'espanyols.

Sánchez  valorava en el seu compte de Twitter que «Araceli i Mónica representen una nova etapa esperançadora. Un dia per a l'emoció i la confiança». En paraules paregudes, Illa agraïa el que havien fet l'àvia i la sanitària: «Amb el seu gest, les dos dones envien al món un missatge d'esperança perquè ja avancen en el procés d'immunització» i afirmava que estem «davant l'inici del final de la pandèmia».

El president també ha volgut elogiar la «fortalesa» del Sistema Nacional de Salut (SNS) que ha permès iniciar la campanya de vacunació, sobretot gràcies a milers de professionals que garantiran un procés ràpid, solvent i equitatiu».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"30 multes per desobediència i 7 festes en cases en Alacant" "Batiste Martí, el primer valencià vacunat contra el coronavirus"