El Papa Francesc es mostra a favor d’aprovar lleis que reconeguen el matrimoni entre parelles homosexuals

Compartir:

 

El Papa Francesc es mostra a favor d’aprovar lleis que reconeguen el matrimoni entre parelles homosexuals. Ho ha dit en el documental ‘Francesco’, dirigit pel rus Evgeny Afineevsky i que s’ha estrenat este dimecres en el Festival de Cinema de Roma. Durant el transcurs de l’entrevista, el pontífex reflexiona sobre esta classe d’unions i diu el següent: «El que hem de fer és una llei de convivència civil. Tenen dret a estar coberts legalment», exposa el Papa Francesc: «Jo vaig defensar això».

 

Tal com recull La Razón, el Papa no es referix en cap moment a estos enllaços com «matrimoni». Tot i això, l’any 2010 l’arquebisbe de Buenos Aires es va posicionar en contra de la legalització del «matrimoni» homosexual. D’altra banda, fa una crida amb l’objectiu de què l’església acompanye al col·lectiu LGTBI+: «Les persones homosexuals tenen dret a estar en família, són fills de Déu, tenen dret a una família. No es pot fer fora de la família a ningú, ni fer la vida impossible per això».  

 

A banda del Papa Francesc, el documental recull el testimoni d’una parella homosexual d’italians que es van animar a portar els seus xiquets a la parròquia després de parlar amb el pontífex.

 

Primera volta que el Vaticà es mostra a favor

En este sentit, fa poc menys d’un any la Santa Seu defensava que «no existix cap classe d’obertura a les unions entre persones del mateix sexe». El secretari de la Congregació per la Doctrina de la Fe, Giacomo Morandi, va aclarir la postura del Vaticà sobre les unions entre persones del mateix sexe després de la publicació de l’últim estudi de la Pontifícia Comissió Bíblica preguntant-se: «Qui és l’home?».

 

Segons indica el citat mitjà, Morandi va indicar que «la institució del matrimoni, constituïda per la relació estable entre marit i muller, es presenta constantment com evident i normativa en tota la tradició bíblica. No hi ha exemples ‘d’unió’ legalment reconeguda entre persones del mateix sexe». D’esta forma, esta és la primera volta que el Vaticà es mostra a favor dels matrimonis homosexuals.

EL MÉS LLEGIT

Alerta Mundial: queden 10 setmanes en reserves de blat

Més de la meitat de la població global només depén de 3 cultius: arròs, blat i dacsa

Puig recolza als agricultors valencians i exigeix a Europa que no cedisca a les pressions de Sud-àfrica

El president de la Generalitat reclama a la Comissió Europea que "recapacite" i li recorda que el seu interés "ha de ser la protecció davant les plagues" amb l'aplicació del tractament en fred a la importació de cítrics

De remat: l’amenaça del ponent

Un dia molt calorós per començar una setmana que presentarà un oratge més variable, més primaveral a partir de demà

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada