Paterna deixa entrar a mascotes a edificis i autobusos

Compartir:

 

La localitat de Paterna, en la comarca de l’Horta (València), estrena ordenança de Benestar Animal este dijous 1 d’abril i permet l‘accés d’animals domèstics als espais comuns dels edificis públics administratius i a la xarxa municipal de transport urbà.

 

El seu objectiu és continuar posicionant-se com a ciutat ‘pet friendly‘. Amb l’entrada en vigor de la nova ordenança, aprovada per l’executiu socialista al febrer, queda permesa l’entrada d’animals domèstics als espais comuns de les instal·lacions municipals sempre que es complisquen els requisits establits.

 

Les mascotes podran accedir sempre que vagen proveïts dels mitjans de seguretat concordes a la seua tipologia, com el boç en cas de races perilloses ‘, o corretja o transportí degudament homologats. No hauran de causar molèsties a la resta de persones que usen les instal·lacions i no accediran a espais A on es dispensen o consumisquen aliments o begudes.

 

Permeten l’accés de mascotes a la xarxa de transport municipal

També es permetrà l’accés de mascotes a la xarxa municipal de transport en els espais especialment destinats per a animals, sempre ajustant-se a les normes i protocols de l’empresa adjudicatària.

Paterna és un dels municipis espanyols que més diners destina al benestar animal, sis euros per ciutadà de mitjana, i amb esta nova ordenança pretén augmentar la protecció de les mascotes.

 

Entre altres coses, regula el registre d’ADN caní, garantix el ‘sacrifici zero‘ per a tots els animals, fomenta la tinença responsable de mascotes i regula les conductes que puguen suposar un maltractament físic o psíquic per als animals amb multes de fins a 18.000 euros.

EL MÉS LLEGIT

La infanta Sofía estudiarà el batxillerat en el mateix internat de Gal·les que la seua germana

La Zarzuela informa dels plans educatius de la menor de les filles dels Reis, però manté la incògnita sobre la formació superior de la princesa d'Astúries

Senten a la banqueta un home per abusar de la neta de la seua parella

La Fiscalia sol·licita set anys de presó per presumptament abusar sexualment de manera continuada d'una menor d'edat, neta de la seua companya sentimental

Un terratrémol de 7,5 deixa centenars de morts a Turquia i Síria

Durant la matinada d'este dilluns un sisme ha sacsejat el centre de Turquia i el nord-oest de Síria i ha deixat l'afonament de diversos edificis als dos països

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França
CatalanSpanish