Puig assegura que els estrangers que viuen en el territori valencià seran vacunats «quan els toque»

Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19
Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19

 

El president, Ximo Puig, ha assegurat este dijous que la Generalitat pretén vacunar a «totes les persones que viuen en el territori valencià» i que els residents britànics i d’altres països rebran les dosis «quan els corresponga» en el pla de vacunació.

 

«El nostre objectiu és vacunar a tots», ha resolt preguntat per la intenció de la Junta d’Andalusia de no vacunar als estrangers que no tinguen regularitzada la seua situació en Espanya, en roda de premsa a la Casa dels Caragols al costat de la ministra Teresa Ribera.

 

Puig, després de recordar que els grups de vacunació els establix el Ministeri de Sanitat, ha garantit que «per descomptat» es vacunarà a les persones d’altres països que viuen en el territori valencià Això sí, ha remarcat que l’ordre que se seguirà en este grup de població encara no està definit.

 

Sanitat està acabant amb la segona dosi del primer grup

De moment, la Conselleria de Sanitat està acabant amb la segona dosi del primer grup (persona més vulnerables, residents, treballadors d’hospitals i altres sanitaris) i aplicant la primera a les forces i cossos de seguretat. «Continuarem este procés», ha subratllat.

 

És una cosa que Puig pretén abordar este mateix dijous amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per a «vore de quina manera les empreses poden cooperar per a vacunar com més de pressa millor en la vacunació massiva a partir d’abril. Quan hi haja vacunes, volem que s’immunitze a tota la població», ha insistit.