Puig i Moreno buscaran teixir complicitats este pròxim dimarts en una trobada centrada a millorar el finança

Eixa trobada institucional buscarà "estrényer els nexes d'unió" i "teixir complicitats" entre les dos comunitats

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, es reuniran dimarts que ve 21 de setembre en el Palau de San Telmo de Sevilla en una trobada institucional que buscarà "estrényer els nexes d'unió" i "teixir complicitats" entre les dos comunitats i que estarà centrat en la millora del finançament autonòmic, pel fet que les dos autonomies se situen "a la cua" de l'actual sistema de repartiment de fons i sofreixen "un major dèficit" de finançament.

Primera vegada dels dos presidents

Es tracta de la primera vegada que els dos presidents comparteixen una convocatòria per a abordar "qüestions conjuntes que afecten tots dos territoris", una cita institucional dels presidents Puig i Moreno Bonilla que estarà centrada en la millora del sistema de finançament autonòmic, una "prioritat" per a totes dos autonomies, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Estan a la cua

La Comunitat Valenciana i Andalusia són dos dels territoris que estan "a la cua" de l'actual sistema de repartiment de fons i que, a més, sofreixen "un major dèficit" de finançament en unes condicions "molt similars".

La intenció de Ximo Puig

En este sentit, la intenció del president Ximo Puig en esta trobada és "teixir complicitats" amb altres autonomies per a, de manera "transversal", anar articulant un nou model que millore l'actual dins d'un espai de "consens global". La Generalitat ja va arribar a un acord en esta línia amb les Illes Balears i en este mateix marc es produeix ara esta convocatòria amb Andalusia, apunten des de l'Administració autonòmica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les noves mesures rebaixaran d'entre 25 i 28 euros mensuals en la factura elèctrica" "El salari mínim puja 15 al mes pese al rebuig de la patronal"