Puig reivindica els pressupostos millorats del Consell enfront d’un finançament autonòmic injust

Compartir:

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat este dissabte que els pressupostos de la Generalitat per a 2022 seran “una palanca per a superar les desigualtats després de la terrible pandèmia”, perquè una “normalitat millorada exigeix uns pressupostos millorats”, però ha insistit que s’han dissenyat amb “un finançament que encara és injusta”.

Els comptes més potents de la història

El cap del Consell insisteix que els comptes autonòmics, amb 28.000 milions, són les “més potents de la història de l’autogovern” i “garanteixen l’estabilitat en la Comunitat Valenciana“.

“Un finançament que encara és injusta”

No obstant això, ha subratllat que s’han elaborat amb “un finançament que encara és injusta” i a la qual es “ha de donar resposta“. “Quina és l’alternativa, baixar els braços i desatendre tot allò que necessiten els valencians? Això mai ha estat una opció per al govern valencià“, ha assegurat.

Que mereixen els valencians segons Puig?

En este sentit, el president defensa que el Consell està “fent tot el possible, com a mínim, per a arribar a la convergència d’inversió per despesa social de la mitjana espanyola“, perquè “això és el que els valencians mereixen“.

“Tres grans objectius”

Ximo Puig ha destacat els “tres grans objectius” dels comptes:

En primer lloc, “impulsar l’escut social amb la inversió més gran històrica” per a la sanitat, l’educació, l’habitatge, les polítiques d’ocupació i la igualtat. En este punt, s’ha referit a la consolidació de “més de 6.000 noves places de professionals sanitaris que no existien abans de la pandèmia” i a la creació de 8.000 places de professorat des de 2015.

En segon lloc, ha remarcat que “s’impulsa la creació de l’ocupació amb un rècord de pressupost per a desplegar les polítiques d’ocupació” perquè “la gran prioritat” del Consell és que “totes les persones tinguen el dret al treball”.

Sobre esta qüestió, ha incidit en què les dades de la Seguretat Social mostren que “un de cada quatre ocupacions creades a Espanya el mes d’octubre s’han creat en la Comunitat” i que “en sis anys hi ha un 20% més de treballadors“.

En tercer lloc, ha destacat que els comptes autonòmics “impulsen la cohesió territorial” i ha posat “lexemple especial” de la província d’Alacant, que “rep quasi el 40% de les inversions territorialitzades”, alguna cosa que “mai havia passat abans“. “Cada valencià ha de tenir les mateixes oportunitats viva on viva, sense centralismes, sense discriminació, amb la voluntat sempre de cosir“, ha afirmat.

Han estat estat 20 mesos d’un gran esforç col·lectiu, d’una enorme corresponsabilitat, i ara amb tots els recursos de totes i tots comencem la recuperació per a tots i ho fem amb uns pressupostos que impulsaran des dels fons europeus a tota la societat valenciana, a les famílies, als treballadors, als joves, els autònoms, els emprenedors. Hem superat el pitjor de la pandèmia i ara, amb este pressupost, impulsem definitivament la recuperació“, ha conclòs.

EL MÉS LLEGIT

Mor la model i influencer Niece Waidhofer als 31 anys

L'estatunidenca comptava amb més de 4 milions de seguidors als quals pretenia ajudar parlant de salut mental

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx