El Rei Juan Carlos I estaria pensant en tornar a Espanya

Compartir:

Dimarts es complirà un any des que el Rei Joan Carles I va decidir abandonar de manera temporal Espanya pel renou causat per les notícies sobre els seus presumptes negocis irregulars a l’estranger. Va ser el 3 d’agost del passat any quan va emprendre en secret el viatge des de Vigo (Pontevedra) a bord d’un avió privat després de passar la jornada prèvia en Sanxenxo amb el seu íntim amic Pedro Campos i la seua esposa.

Juan Carlos I vol tornar a La Zarzuela però assumeix que no serà ara

Encara que el Rei emèrit viu en l’illa, Zaya Nurai que s’ha convertit en una gàbia d’or, ja que apenes ix d’allí sols que per anar a sopar a Abu Dhabi, la deixaria demà mateixa, segons ‘El País’, això sí, vol tornar al palau de la Zarzuela, perquè va ser allí on va viure durant 57 anys i ningú li ha tirat de la seua casa, sinó que ha sigut ell qui se n’anat voluntàriament. Una exigència que complica la situació, reconeixen fonts governamentals a ‘El País’. O tal vegada ho facilita, perquè resulta inviable i evita abordar el problema de fons: que no pot tornar, ni a La Zarzuela ni a Espanya, mentre seguisquen obertes les investigacions en curs en la Fiscalia i l’Agència Tributària.

Hauria de Tornar a Espanya?

El 57,6% dels espanyols creu que el Rei Joan Carles ha de tornar a Espanya i el 73% considera que ha estat un valor fonamental per a la democràcia, segons es desprén d’un sondeig realitzat per ‘NC Report’ que este diumenge ha publicat el diari ‘La Razón’. Segons l’enquesta, el 32,5% considera que Joan Carles I no ha de tornar i quasi un 10% no opina. De totes maneres, a una mica més de la meitat dels enquestats, a un 51,5%, li sembla malament o molt mal que estiga als Emirats Àrabs.

Set de cada deu estima que el Rei emèrit ha estat un valor fonamental per a la democràcia i un poc més de la meitat dels enquestats veuen que hi ha hagut una campanya de l’esquerra contra la seua imatge.

La situació del Juan Carlos a Emirats Àrabs

Segons fonts consultades per ‘EFE’, el Rei té “unes ganes boges de tornar”. Segons les fonts, el rei emèrit, de 83 anys, es troba “tranquil” i esperançat a poder retornar al país en el qual va regnar durant 39 anys. El Govern ha reiterat en els últims mesos que pot tornar quan vulga a Espanya com que no (…) cap causa oberta, si bé el rei emèrit assumeix que és necessari comptar amb el beneplàcit de Felip VI.

Visita de les seues filles

L’any que porta a Abu Dhabi, li han visitat diverses vegades les seues filles, les infantes Elena i Cristina, que van aprofitar per a rebre la vacuna, la qual cosa va suscitar crítiques a Espanya, i també alguns afins, com l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán. L’última vegada que es va veure al rei emèrit va ser el 15 de febrer, quan es van publicar dos fotografies, una amb el príncep hereu d’Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al Nahyan, i una altra amb una família emirat, amb les quals es van tractar de neutralitzar els rumors sobre el seu mal estat físic.

Corinna Larsen, el seu últim front obert

L’últim front que se li ha obert a don Juan Carlos és la demanda presentada per la qual va ser la seua amiga íntima, l’empresària Corinna Larsen, davant el Tribunal Superior britànic en la qual l’acusa, al costat del CNI, d’assetjar-la des de 2012, quan la seua relació va començar a deteriorar-se.

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish