Sagunt dona suport a la candidatura de València als ‘Gay Games’ de 2026

Gay games
Gay games

 

L’Ajuntament de Sagunt i l’Institut Valencià de Cultura han rebut en el Teatre Romà de Sagunt, en el marc del festival Sagunt a Escena, a tot el Comité Internacional Seleccionador de la pròxima seu dels Gay Games, on han donat suport a la candidatura de València com a possible seu dels Gay Games 2026, en la qual participarà aquesta localitat del Camp de Morvedre.

 

Este és un esdeveniment esportiu i cultural mundial que promou l’acceptació de la diversitat sexual. Així mateix, els Gay Games se celebren cada quatre anys des de 1982 i és considerat com un referent esportiu i cultural LGTBIQ+. La candidatura de la ciutat de València competix per a ser la seu l’any 2026 amb les de les ciutats de Munic i de Guadalajara (Mèxic), i està presentada per la Fundació Visit València.

 

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que «era imprescindible que una ciutat com la nostra formara part d’este gran esdeveniment dels Gay Games. En primer lloc perquè som una ciutat esportivament molt activa. A més, els Gay Games sol·licitaven algun tipus de complement cultural i som el referent cultural de la Comunitat Valenciana, amb la qual cosa ajudem a enfortir eixa candidatura de València com a seu.

 

El compromís de Sagunt amb la diversitat

Finalment, som una ciutat oberta, tolerant i inclusiva i per tot això l’esdeveniment quadra amb l’ADN del nostre municipi». A més, Darío Moreno ha destacat que «estes tres característiques: la nostra importància esportiva, la nostra rellevància cultural i el nostre compromís amb la diversitat fan que Sagunt haja de jugar un paper essencial en eixa candidatura de València. Posarem tot de la nostra part perquè amb sort siguem la seu en 2026 i puguem celebrar junts i juntes uns Gay Games que faran que tothom se senta com a casa».

 

A l’acte de recepció del Comité Internacional dels Gay Games han assistit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Cultura, Asun Moll; el director general del IVC, Abel Guarinos; la directora de l’Espai Arqueològic i Museístic de Sagunt, Emília Hernández; la directora del festival Sagunt a Escena, Inma Expósito, i el cultural Product Manager, David Arlandis. juntament amb la resta de personal de VLC Visit València.