Sanitat obre perfils en Facebook i Instagram per a acostar els missatges de salut a la població

Compartir:

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública compte des d’este cap de setmana amb sengles perfils en Facebook i Instagram (GVA Sanitat) que se sumen als ja existents en Twitter (@GVAsanitat) https://twitter.com/GVAsanitat?s=20YouTube (ConselleriadeSanitatUniversaliSalutPública). La incursió en estes dos noves xarxes socials, especialment orientades a una audiència adulta en el primer cas i més jove en el segon, cerca acostar informació d’interés general, així com missatges de salut i recerca biomèdica a estos públics.

<

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GVA Sanitat (@gvasanitat)

>
Les xarxes socials tenen un enorme potencial com a eina de difusió i informació. De fet, en algunes franges d’edat, és l’única font informativa que es consulta per a estar al corrent del que passa en el món, i hem d’explorar també estos canals“, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Un altre dels objectius que es persegueix amb els dos nous perfils és difondre informació veraç que contrareste potencials notícies falses. “Ho estem veient amb la pandèmia, han proliferat les fake news i és crucial desmentir-les. La gent necessita poder informar-se en fonts oficials i fiables, i estant en Facebook i Instagram atenem esta necessitat en els públics adult i jove. Ampliem així els nostres canals de comunicació amb la ciutadania“, afegeix Barceló.

<>

Rigor, to desenfadat i aposta pel visual

Les noves xarxes socials, sobretot Instagram, apostaran per un to més desenfadat i visual, però preservant sempre el rigor informatiu de les ja obertes en Twitter i Youtube.
El perfil de Sanitat en Twitter, creat fa una dècada, supera els 85.600 seguidors. La xifra de followers ha experimentat un creixement exponencial durant la pandèmia, per exemple, en els últims 28 dies s’han incorporat gairebé 800 nous usuaris. En el mateix lapse, s’han registrat 61.900 impressions per dia i una mitjana diària de 86 retuits sense comentaris i 173 ‘M’agrada’.

També compta amb el seu canal de YouTube

Finalment, el canal que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va estrenar en Youtube al gener de 2020 conté píndoles divulgatives sobre la Covid 19, recreacions per a aprendre a actuar davant una parada cardiorespiratòria o videotutoriales per a demanar cita a través de l’APP GVA+Salut o perquè les persones amb dificultats auditives puguen ser ateses telemàticament pel seu metge de família, entre altres continguts.

 

EL MÉS LLEGIT

Estiu 2022: tòrrid i més sec del normal a Espanya

En conjunt, les temperatures podrien ser fins a 2 °C més altes del normal i les precipitacions es preveuen escasses

Un bebé cau a terra res més nàixer i es fractura el crani

La xicoteta Olivia va resultar ferida greu i va haver de ser intervinguda per una fractura cranial després de caure a terra en el part

Els productors de cítrics de la Comunitat deixen d’ingressar quasi 400 milions d’euros

La Unió reclama una sèrie de propostes relacionades amb els preus, promoció, importacions o sanitat vegetal

Oferta d’ocupació a Bunyol per a socorristes, taquillers i personal de neteja

El termini de presentació de sol·licituds estarà disponible fins al pròxim 26 de maig a les 14 hores