Sanitat obre perfils en Facebook i Instagram per a acostar els missatges de salut a la població

Compartir:

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública compte des d’este cap de setmana amb sengles perfils en Facebook i Instagram (GVA Sanitat) que se sumen als ja existents en Twitter (@GVAsanitat) https://twitter.com/GVAsanitat?s=20YouTube (ConselleriadeSanitatUniversaliSalutPública). La incursió en estes dos noves xarxes socials, especialment orientades a una audiència adulta en el primer cas i més jove en el segon, cerca acostar informació d’interés general, així com missatges de salut i recerca biomèdica a estos públics.

<

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GVA Sanitat (@gvasanitat)

>
Les xarxes socials tenen un enorme potencial com a eina de difusió i informació. De fet, en algunes franges d’edat, és l’única font informativa que es consulta per a estar al corrent del que passa en el món, i hem d’explorar també estos canals“, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Un altre dels objectius que es persegueix amb els dos nous perfils és difondre informació veraç que contrareste potencials notícies falses. “Ho estem veient amb la pandèmia, han proliferat les fake news i és crucial desmentir-les. La gent necessita poder informar-se en fonts oficials i fiables, i estant en Facebook i Instagram atenem esta necessitat en els públics adult i jove. Ampliem així els nostres canals de comunicació amb la ciutadania“, afegeix Barceló.

<>

Rigor, to desenfadat i aposta pel visual

Les noves xarxes socials, sobretot Instagram, apostaran per un to més desenfadat i visual, però preservant sempre el rigor informatiu de les ja obertes en Twitter i Youtube.
El perfil de Sanitat en Twitter, creat fa una dècada, supera els 85.600 seguidors. La xifra de followers ha experimentat un creixement exponencial durant la pandèmia, per exemple, en els últims 28 dies s’han incorporat gairebé 800 nous usuaris. En el mateix lapse, s’han registrat 61.900 impressions per dia i una mitjana diària de 86 retuits sense comentaris i 173 ‘M’agrada’.

També compta amb el seu canal de YouTube

Finalment, el canal que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va estrenar en Youtube al gener de 2020 conté píndoles divulgatives sobre la Covid 19, recreacions per a aprendre a actuar davant una parada cardiorespiratòria o videotutoriales per a demanar cita a través de l’APP GVA+Salut o perquè les persones amb dificultats auditives puguen ser ateses telemàticament pel seu metge de família, entre altres continguts.

 

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish