Set anys de Felip VI com a rei d’Espanya

Set anys de Felip VI com a rei d'Espanya
Set anys de Felip VI com a rei d'Espanya

Un 19 de juny de fa 7 anys, Juan Carlos I abdicava com a rei, després de 39 anys de regnat donant el relleu al seu fill Felipe VI. Este divendres es va celebrar un acte d’aniversari en el Palau Real de Madrid.

Una celebració protagonitzada per herois en esta pandèmia

Va ser una cerimònia en la que es va homenatjar a les persones que van lluitar en primera línia contra la pandèmia de coronavirus, d’esta manera van commemorar els 7 anys de regnat en els quals s’han produït importants esdeveniments.

<>

Abdicació del rei Joan Carles I

El regnat de Felip VI va començar al juny de 2014, quan el seu pare, el rei Joan Carles I, va decidir abdicar després de 39 anys, comunicant-lo al president del Govern i deixant el tron en mans del seu fill.

Felipe VI renúncia a l’herència del seu pare

Un d’ells es va produir fa tan sols un any, quan el rei Felip VI va prendre la decisió de renunciar a l’herència de don Juan Carlos, que va eixir d’Espanya rumb a Abu Dhabi, per a preservar l’exemplaritat de la corona.

Des de llavors s’han produït unes certes temptatives de retorn de don Juan Carlos, que ha pagat diversos milions d’euros per a regularitzar la seua situació econòmica després de la búsqueda de la Fiscalia. La visita de les infantes Elena i Cristina a Abu Dhabi i el seu retorn vacunades contra el coronavirus també va donar que parlar.

Lluita contra el coronavirus

La pandèmia ha estat un altre dels grans esdeveniments que han marcat part del regnat de Felip VI, que compleix avui 7 anys en el tron d’Espanya.

Molt ha plogut en estos 7 anys de regnat

Molt ha plogut des que Felip VI ascendís a la Corona d’Espanya. Va ser un 19 de juny de 2014 quan, acompanyat de Letizia i de les seues filles, la Princesa Leonor i la Infanta Sofía, va passar a ser rei d’Espanya i es va fer efectiva l’abdicació del seu pare. Un acte ‘dos en un’ que va marcar un abans i un després en la seua trajectòria: este dia va deixar de ser Príncep d’Astúries per a assumir la Prefectura d’Estat.

Des de llavors, el pas del temps ha fet mossa en ells. Estos 84 mesos de regnat es reflecteixen de manera clara en el seu aspecte físic, no n’hi ha dubte. Una infinitat de vivències han deixat una marca visible en la seua pell i en el seu cabell: ara llueixen més canudes i noves marques d’expressió…

Felicitacions en Twitter al Rei Felipe VI

Twitter s’ha omplit de felicitacions a Felipe VI

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>