Els sindicats reivindiquen una pujada salarial i la contenció de preus en aquest 1 de maig

Compartir:

El Dia Internacional del Treballador ha congregat a milers de persones pels carrers de València, Alacant i Castelló

Milers de persones es manifesten aquest 1 de maig pels carrers de València, Alacant i Castelló amb motiu del Dia Internacional del Treballador. La marxa organitzada per UGT PV i CCOO PV sota el lema “Augmentar els salaris, contindre preus i acabar amb la desigualtat” ha començat aquest matí a les 11 hores en les principals ciutats valencianes.

En la capital del Túria, la marxa l’ha estada encapçalada pels secretaris generals de CCOO i UGT, Ana García Alcolea i Ismael Sáez, respectivament. També han participat en la manifestació líders polítics com el president Ximo Puig i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Ocupació com a principal objectiu

En el manifest que tots dos sindicats han remés amb les reivindicacions per a aquest 1 de maig fixen la reforma laboral de 2021 com un dels elements més importants. “La reforma laboral aborda aspectes de gran importància, com el reforçament de la negociació col·lectiva o la prevalença aplicativa del conveni sectorial enfront del conveni d’empresa”, assenyalen.

Per això, insten a continuar amb la protecció de l’ocupació “amb una revisió de les causes i els costos de l’acomiadament per a evitar que s’utilitze com a manera d’ajust, acudint, per contra, als mecanismes d’ajust intern que conté l’acord aconseguit en el diàleg social”.

Contindre els preus

Davant l’acceleració de la inflació que està patint Espanya, els dos sindicats majoritaris apunten que les mesures preses per a contindre els preus, encara que “positives”, són “insuficients per a protegir les persones”. Insten el Govern a “focalitzar-se a pal·liar les conseqüències més negatives d’aquest xoc extern, especialment sobre els sectors vulnerables de la població”.

Pujar els salaris

Finalment, el manifest apunta a la necessitat de garantir el poder adquisitiu de les llars. Per a això, “és important desenvolupar una negociació col·lectiva que frene la dinàmica de pèrdua del poder adquisitiu dels salaris, per a evitar que es genere un polvorí social i posar en risc la recuperació econòmica”, reclamen UGT i CCOO.

EL MÉS LLEGIT

El Govern espanyol va invertir 4,2 milions d’euros en l’aplicació Radar Covid

L'APP només va registrar un 1% dels contagis per coronavirus a Espanya i deixarà d'actualitzar-se després de dos anys

Un menor escanyat en un col·legit pel repte viral de “mataleón”

El xiquet va acabar a l'hospital i el centre adverteix als pares del perill d'aquesta pràctica que circula per les xarxes socials

En llibertat, els menors detinguts per la presumpta violació grupal de Vila-real

Pel que sembla la decisió la va adoptar el diumenge el jutjat de guàrdia de Castelló, en substitució del jutjat de menors, segons han informat els serveis informatius d'À Punt

La UE demana aïllar a les mascotes dels positius per la pigota del mico

L'ECDC adverteix que, si la malaltia es transmet als animals, podria convertir-se en "endèmica" a Europa