El Govern d’Espanya proposa un nou sistema de cotització flexible per a autònoms

Compartir:

El Govern espanyol vol establir un nou sistema de cotització flexible, en funció dels seus ingressos, per als treballadors autònoms.

El Ministeri de Seguretat Social ha presentat una nova proposta que planteja un sistema flexible amb 13 trams, que van des de menys de 600 euros al mes fins a més de 4.050 euros, i possibilitat de canviar fins a sis vegades a l’any.

En un plantejament que l’equip de José Luis Escrivá ha plantejat els agents socials i que respon a un dels compromisos adquirits amb Brussel·les, on s’estableix que s’implantarà un nou sistema de cotització dels autònoms basat en els rendiments per l’activitat econòmica exercida.

El model estableix una quota mínima amb una quantitat de 184 euros al mes per a aquells treballadors autònoms amb ingressos per sota de 600 euros, alhora que estableix una màxima de 1.267 euros mensuals per a aquells que ingressen més de 4.050 euros.

A la proposta es manté la tarifa plana i es focalitza en les persones amb rendiments inferiors a l’SMI per ajudar al començament de la seua activitat.

El Govern estima que dos de cada tres autònoms veurien reduïdes les cotitzacions respecte del sistema actual. Segons els càlculs de Seguretat Social, els autònoms d’ingressos més baixos pagarien fins a 1.300 euros menys a l’any, mentre que els que tenen beneficis de 600 a 900 euros al mes, un col·lectiu molt nombrós, quasi 600 euros a l’any.

La nova estructura s’ajusta a un sistema de cotització per ingressos reals que tracta de revertir un «sistema injust» en què els treballadors amb rendiments inferiors paguen una quota similar a la d’altres amb rendiments superiors.

El sistema s’aplicaria a partir de 2023 de manera gradual al llarg de nou anys, amb revisió cada tres anys.

La pròxima reunió de l’executiu per establir el sistema de cotització per als autònoms serà dilluns que ve.

EL MÉS LLEGIT

Un tren atropella mortalment a un home a Alfafar

Renfe acumula retards de 40 minuts als trens de les línies de Rodalia C1 i C2 entre València i Alfafar-Benetússer

Detingut després d’agredir a un home amb unes tisores i un got de cristall en Russafa

La víctima va haver de ser intervinguda quirúrgicament, quedant ingressada a l'hospital diversos dies

Isa Pantoja, nova col·laboradora de ‘Sálvame’

La prima d'Anabel Pantoja ocuparà la seua cadira en el programa de les vesprades de Telecinco els dilluns, dimecres i divendres

Mor un treballador en esfondrar-se un depòsit a la Pobla de Farnals

El cos sense vida ha sigut trobat hores després de l'ensulsiada del depòsit