Els tiren d’un pub en València per demanar en valencià

Els tiren d'un pub en València per demanar en valencià
Els tiren d'un pub en València per demanar en valencià

Sembla que ha tornat a passar, de nou s’ha negat el servei en un pub de València per dirigir-se a la plantilla en valencià. La creadora de contingut valenciana Gal·la Martí, una de les cares del Canal Malaia, ha estat la protagonista d’este succés i ho ha denunciat a les xarxes socials que este dissabte de matinada. L’incident hauria tingut lloc el Dia dels Drets Lingüístics.

<

>

“Per què em parles en Valencià?”

Gal.la va recórrer a Twitter per a contar-ho immediatament obrint un fil, la jove denuncia que al pub Garden Shisha, a la zona de l’avinguda d’Aragó, un treballador li va etzibar “per què em parles en valencià?” quan ella li va preguntar si tenien una taula per a quatre persones. “Perquè estem a València“, va respondre Gal·la Martí, que assegura que a continuació li van contestar: “Doncs no hi ha taula”.

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

La creadora de contingut en valencià ha contextualitzat este cas en un “autoodi normalitzat inadmissible cap a la llengua” i ha compartit una captura d’una conversa en Instagram amb el compte del local, que contesta a les històries de denúncia de Martí amb un “Quina llàstima que els teus pares no t’hagen educat bé“.

Noticia viralitzada

Hores després que la seua denúncia es viralitzara, Martí ha publicat un vídeo on encoratja les persones valencianoparlants a denunciar les situacions en què no es respecten els drets lingüístics.

<

>