València, finalista en els premis per a ser la Capital Europea de la Innovació 2020

Compartir:

 

La ciutat de València ha sigut seleccionada este dimecres com a finalista per a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació 2020 gràcies a la seua estratègia d’innovació per missions per a la pròxima dècada que recull Missions València 2030. Esta va ser presentada el passat mes de juny per la Delegació d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València i el centre municipal d’innovació Les Naus.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que «la innovació és per a València la manera de millorar el dia a dia de la nostra ciutadania, i de buscar noves oportunitats de futur, tant per a la nostra ciutat, com per a tot el món. I més després dels efectes devastadors de la pandèmia».

 

«València té en les seues mans l’oportunitat de despuntar com a ciutat intel·ligent, innovadora, creativa, i no hem de desaprofitar-la. De fet, este reconeixement internacional ens ajuda a impulsar més estes polítiques, que contribuixen a la creació d’ocupació de qualitat», ha afegit Ribó.

 

L’Ajuntament presentarà la seua candidatura el 3 i 4 de setembre

Juntament amb València han sigut seleccionades 11 ciutats europees com Milà (Itàlia), Reikiavic (Islàndia), Viena (Àustria), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Gant (Bèlgica), Groningen (Països Baixos), Helsingborg (Suècia), Leeuwarden (Països Baixos), Lovaina (Bèlgica) i Linz (Àustria).

 

Un equip de l’Ajuntament de València, format per tècnics del servici d’innovació, el centre d’innovació Les Naus, València Activa, l’Oficina de Ciutat Intel·ligent i l’Oficina de Projectes Europeus, haurà de defensar la seua candidatura els pròxims 3 i 4 de setembre davant d’un jurat. De totes les ciutats eixirà una guanyadora que rebrà el títol de Capital Europea de la Innovació 2020, i 1,000,000€ per a donar suport a les seues activitats d’innovació i millorar la seua capacitat per a connectar a individus, sector públic, acadèmia i empreses per a brindar beneficis socials per a les seues comunitats.

 

A demés, els cinc primers finalistes obtindran 100.000 € cadascun. La Comissió anunciarà el guanyador i els finalistes de Capital Europea de la Innovació 2020 en els Dies Europeus d’Investigació i Innovació que se celebraran del 22 al 24 de setembre de 2020.

 

Finançat per Horizon 2020, el programa d’investigació i innovació de la Unió Europea, el premi reconeix a les ciutats europees que desenvolupen vibrants ecosistemes d’innovació per a abordar els desafiaments públics i millorar la vida de les persones.

 

Un jurat d’alt nivell d’experts independents ha seleccionat als 12 finalistes

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha destacat que «el treball i esforç que estem posant en marxa amb les Missions València 2030 per a conseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora, està veient els seus primers fruits. La nostra idea era presentar-nos este any i el següent, cosa que permet la convocatòria, amb la finalitat de ser finalistes i optar a la capitalitat en el 2021. Ser finalista és una mostra de què podem conseguir que València siga un referent en innovació a nivell europeu si alineem els recursos de l’Ajuntament».

 

Mariya Gabriel, comissionada d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut de la Comissió Europea, ha comentat que «la innovació és clau per a que les ciutats garantisquen una recuperació sostenible després de temps difícils. Quan les ciutats nodrixen els ecosistemes d’innovació per a que els actors i ciutadans de la innovació es reunisquen i col·laboren, impulsen el seu desenvolupament i resistència. La sisena edició del Premi Capital Europea de la Innovació es convertirà en un altre concurs fort i mostrarà les millors pràctiques innovadores que impulsen a les ciutats europees cap avant».

 

Un jurat d’alt nivell d’experts independents ha seleccionat als 12 finalistes analitzant com les ciutats usen solucions innovadores per a respondre als desafiaments socials, com usen tals pràctiques en el procés de desenvolupament urbà i com involucren a les comunitats locals en la presa de decisions.

 

En el mateix esdeveniment en el que es coneixeran els premiats, la Comissió atorgarà el Premi de la Unió Europea per a Dones Innovadores 2020, el Premi EIC Horizon d’alta tecnologia assequible per a l’ajuda humanitària, i el Premi Horizon Impact 2020.

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish