València obri el dijous el termini de presentació de sol·licituds per al xec escolar

Compartir:

Les ajudes financen les despeses derivades de l’escolarització dels menors durant el període escolar 2022-2023

Dijous 28 d’abril s’obri el termini per sol·licitar les ajudes del xec escolar que atorga l’Ajuntament de València i que enguany arriben als 3’7 milions d’euros. Les ajudes financen les despeses derivades de l’escolarització dels menors durant el període escolar 2022-2023 i les activitats desenvolupades durant el mes de juliol de 2023.

Podran concórrer a les ajudes els menors escolaritzats en educació infantil que hagen nascut amb posterioritat a l’1 de gener de 2017, d’edats compreses entre 0 i 6 anys, o que estiga previst que nasquen amb anterioritat al 31 de desembre de 2022.

Tant el xiquet o la xiqueta com els pares i mares o, si escau, els seus representants legals han d’estar empadronats al terme municipal de València. A causa de la gratuïtat de l’ensenyament, s’exceptuen els menors escolaritzats en centres públics, amb concert educatiu ple o que ocupen una plaça sostinguda íntegrament amb fons públics.

La dotació pressupostària destinada a esta convocatòria és de 3.707.000 euros. L’import màxim mensual del xec serà de 120 euros amb un límit d’onze mensualitats. En cap cas, l’import mensual de l’ajuda podrà superar les despeses ocasionades. Les ajudes del xec escolar no cobreixen les despeses originades fora del període i horari escolar i, per tant, no es cobreixen activitats extraescolars, el menjador, els llibres, el material escolar o la matrícula, entre d’altres.

Les sol·licituds es poden presentar en els registres físics municipals, en el registre electrònic o mitjançant els sistemes previstos en la llei, entre els quals les oficines postals o els registres oficials de l’Administració General de l’Estat i la Generalitat.

El termini de presentació de sol·licituds és de trenta dies naturals a partir de dijous 28 d’abril. Podeu consultar les bases i descarregar els formularis en la seu electrònica municipal https://bit.ly/3vtoSX7.

EL MÉS LLEGIT

Detinguts quatre menors per la presumpta violació grupal d’una jove a Vila-real

Aquest fet ocorre només uns dies després de l'esdevingut a Burjassot amb una altra presumpta violació grupal també de menors i que ha sembrat la indignació amb la posterior posada el llibertat dels presumptes agressors

Sanitat investiga un segon cas de pigota del mico, aquesta vegada a València

Aquest cas de pigota del mico (monkeypox) no es tractaria d'un cas importat com el que s'investiga a Castelló

Puig sobre Burjassot: ‘No es pot confondre a les víctimes amb els botxins’

El President ha parlat de consternació sobre el cas de la presumpta agressió de les menors i els víctors amb els quals els acusats van eixir de la presó

Espanya, el país més afectat per la pigota del mico

Encapçala la llista de països afectats, amb 40 positius confirmats i 55 casos en estudi. Madrid és la comunitat que acumula la gran majoria dels contagis