Els vents superen els 90 quilòmetres per hora i deixen prop de 60 intervencions de bombers en la Comunitat

Compartir:

 

Els forts vents que han afectat este dissabte en el territori valencià han deixat ratxes per damunt dels 90 quilòmetres per hora i han motivat al voltant de 60 intervencions de bombers, segons han informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i el Centre de Coordinació d’Emergències.

 

Les tres províncies de la Comunitat Valenciana han estat este dissabte en avís groc per vents que poden superar els 90 quilòmetres per hora en algunes zones. De fet, l’avís és de nivell taronja a l’interior sud de València. El Centre de Coordinació d’Emergències ha activat la premergència nivell taronja a l’interior de Castelló i en interior sud de València.

 

Així, en l’observatori de l’Aeroport de València s’han conseguit els 93 quilòmetres per hora al llarg de la vesprada. En la capital del Túria s’han registrat 73 km/h. A demés, s’han produït arruixons dèbils.

 

Ratxes més fortes en Castelló 

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han actuat en 20 servicis i els d’Alacant en 30, cap d’elles de gravetat, mentres que els bombers provincials de Castelló han dut a terme nou actuacions relacionades amb l’episodi de vents en Betxí, l’Alcora, Altura i Vila-real per caigudes de pins, cornises i uralites.

 

L’episodi de vents ha anat endurint-se al llarg de la jornada. Durant el matí, amb dades fins a les 11.30 hores, les ratxes més fortes eren de 79 km/h en Bicorp. Li seguien l’Aeroport de València, amb 78 km/h, i Vilafranca, amb 76 km/h.

 

Segons ha avançat el dia, els vents han superat els 80 quilòmetres per hora en moltes zones. Amb dades fins a les 16.30 hores, les ratxes més fortes es corresponen a Vilafranca, amb 87 quilòmetres per hora; Fredes, amb 81 quilòmetres per hora; l’Aeroport de València, amb 80 km/h; Bicorp i Xàtiva, amb 79 km/h, i Segorbe i Utiel, amb 76 i 75 km/h, respectivament.

EL MÉS LLEGIT

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...

La pigota del mico supera la barrera de les 300 persones afectades a la Comunitat

Amb els últims 24 pacients confirmats per Sanitat, la xifra total s'eleva a 316 persones

Més de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat del Medusa Festival amb especial atenció a possibles burxades

Pel festival de música electrònica més gran del país, a Cullera, passaran entre demà i el dilluns 300.000 persones