La xaranga valenciana ABDLB, Millor Xaranga d’Espanya

Compartir:

L'agrupació de Foios guanya el Concurs Nacional de Xarangues de Gorg de la Sal

La xaranga A Banda de la Banda ha guanyat la huitena edició del Festival Nacional de Xarangues, que es va celebrar en la localitat de Gorg de la Sal (Burgos). ABDLB, del municipi de Foios, va acudir en representació de la Comunitat Valenciana a competir enfront d’altres nou de diferents comunitats autònomes. A més, també va guanyar el premi a la millor percussió.

El grup, compost per tretze músics i amb onze anys de trajectòria, va concursar enfront de representants d’Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid, Euskadi, Múrcia, i Illes Canàries. 

ABDLB va compartir podium amb Els Espontanis, d’Aragó, que van aconseguir el segon lloc; Tropachequera, de Múrcia, el tercer; Bufant Fort Street Band, de Girona, el quart; i L’Alternativa, de Madrid, amb el cinqué. A més, ABDLB, va guanyar el premi a la millor percussió, de la mà d’Alfredo Sarsa, Adrián Císcar i Bruno Armengot. “Aquest premi és el resultat de tot el treball d’aquests últims anys. Ens aporta la motivació de continuar creixent com a xaranga i tocant per tot el panorama nacional” declara Toni Muñoz, portaveu d’ABDLB.

A Banda de la Banda va apostar per al primer acte per un arranjament musical propi compost per Jose Luis Rodrigo, trompetista de l’agrupació. La peça va ser un mix musical per a tots els públics en la qual van combinar les cançons més actuals, al costat d’aquelles que van marcar a generacions passades.

Una actuació de set minuts que va ser clau per al triomf de la xaranga donada a la seua qualitat musical i coordinació. Després d’aquesta primera passada, van superar les dos següents proves, compostes per dos cercaviles amb parades en diferents punts turístics de la localitat. En aquests, havien d’animar, divertir i mantindre l’entusiasme de tota la població enfront de les altres xarangues rivals. El concurs va reunir uns 8.000 visitants.

Els valencians es van alçar amb el títol de Millor Xaranga d’Espanya després dels seus dos últims triomfs. En 2019, la xaranga va guanyar un dels concursos més importants del país, el Concurs Nacional de Xarangues de Sotrondio, al costat d’un segon premi en el Concurs Nacional de Xarangues d’Escolta.

EL MÉS LLEGIT

Els productors de cítrics de la Comunitat deixen d’ingressar quasi 400 milions d’euros

La Unió reclama una sèrie de propostes relacionades amb els preus, promoció, importacions o sanitat vegetal

Oferta d’ocupació a Bunyol per a socorristes, taquillers i personal de neteja

El termini de presentació de sol·licituds estarà disponible fins al pròxim 26 de maig a les 14 hores

FACUA denuncia en l’AEPD la difusió d’un vídeo de les xiquetes violades a Burjassot

La cofundadora de Vox Cristina Seguí va publicar en Twitter i Telegram el vídeo, tret del compte d'Instagram d'una de les menors

Rescaten a un nounat abandonat per la seua mare just després de donar a llum

El bebé, que estava ocult entre uns bidons al costat d'un habitatge en ruïnes, es troba en bon estat gràcies a la ràpida actuació dels agents