Ximo Puig tanca una executiva que calma als ‘abalistes’ i amb més dones que homes

Compartir:

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha oferit quatre secretaries destacades en la futura executiva del partit al sector de l’exministre i exsecretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos, per aconseguir la integració en la nova direcció que eixirà d’este 14 congrés autonòmic dels socialistes valencians i ha tancat la llista de noms que componen la nova comissió executiva nacional, que finalment integra el sector abalista, incorpora alguns joves alcaldes i inclou més dones que homes.

Puig, ha obtés el recolçament unànime a la seua gestió al front del partit

Abans de la mitjanit s’ha tancat la confecció de l’executiva que encapçala Ana Barceló com a presidenta, Manolo Mata com a sotssecretari general, José Muñoz en organització i Rubén Alfaro en relacions institucionals.

Una executiva més reduïda que l’actual i que compta amb 69 membres

El candidat alternatiu a Puig en les primàries de 2017 i alcalde de Burjassot, Rafa García, del sector abalista, assumirà la secretaria de coordinació de les diputacions, mentre que José Antonio Pérez la de política econòmica, Tania Baños la d’estratègia i acció electoral, Juan Antonio Segredo la de política municipal, Vicent Soler la de valencianisme i autogovern i Toñi Serna la de transparencia i memòria democràtica.

També estan dos dels membres de l’executiva federal ixent: Andrés Perellò, secretari d’aliances mediterrànies, i Susana Ros, secretària contra la violència de gènere, així com Laura Soto (habitatge), Roger Llanes (agricultura), Rebeca Torró (transició econòmica justa), Rocío Briones (ocupació i economia social) i Francesc Colomer (turisme).

Este diumenge es contarà amb la presència de Pedro Sánchez

Estos noms es conegueren este dissabte en la vespra de la cloenda del XIV Congrés del PSPV-PSOE, que se celebra a Benidorm (Marina Baixa) i on Ximo Puig renovarà este diumenge el seu lideratge com a secretari general, en una jornada que comptarà amb la presència del president del govern, Pedro Sánchez.

EL MÉS LLEGIT

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del Govern ha anunciat hui que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol.

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.