Un alerta per legionel·la obliga l’Hospital Clínic de València a prohibir usar les aixetes en diverses habitacions

Les aixetes d’una vintena d’habitacions i àrees de descans del personal de la tercera planta de l’Hospital Clínic Universitari de València no es poden utilitzar, de moment, davant la prohibició del centre en detectar alts nivells del bacteri legionel·la en aqueixa part del sistema hídric, segons ha avançat Levante-EMV i ha pogut confirmar aquest periòdic.


Rebre les notícies de València Diari

Segons fonts de la Conselleria de Sanitat, davant un possible cas de contagi per legionel·la i en aplicació dels protocols de prevenció i tractament, el centre ha adoptat la mesura de tancar les aixetes de la planta tercera del pavelló B i C.

Aquesta mesura afecta així a les plantes de Cardiologia i Nefrologia, on s’ha prohibit utilitzar les aixetes tant dels lavabos com les dutxes de més de vint habitacions, despatxos i àrees de descans del personal. A més, com a mesura temporal han habilitat banys perquè puguen ser usats en substitució d’aquests.

De la mateixa manera, els tècnics del centre hospitalari han pres, a més, altres mesures com són la presa de mostres de l’aigua, la substitució de les aixetes i la instal·lació de filtres especials com a mesures addicionals de seguretat. A això s’afig la realització d’un tractament de l’aigua consistent en xoc tèrmic i hipercloruració, segons expliquen fonts de Sanitat a Actualitat Valenciana.

Caldre recordar a més que en aquest centre hospitalari no és la primera vegada que es denuncien o es detecten deficiències en alguns aspectes similars. El desembre de 2021 la central sindical independent CSIF, ja va denunciar l’aparició de paneroles en la planta baixa d’aquest mateix centre i va exigir mesures en el Comité de Seguretat i Salut Laboral.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies