Ana Julia Quezada, condemnada a presó permanent revisable

Ana Julia Quezada

Ana Julia Quezada, condemnada a presó permanent revisable | Europa Press

 


Rebre les notícies de València Diari

Tan sols una setmana després de què el judici haja arribat a la seua fi, la magistrada Alejandra Dodero ha condemnat a presó permanent revisable a Ana Julia Quezada, la dona d’origen dominicà a qui un jurat popular va declarar culpable de l’assassinat amb traïdoria de Gabriel Cruz, un xiquet d’Almeria de vuit anys. A més, Quezada haurà d’indemnitzar a la família del menor amb 250.000 euros.

 

Primera dona condemnada a presó permanent revisable

L’assassina es convertix en la primera dona en Espanya a la que se li imposa la presó permanent revisable. Des de 2015, quan es va reformar el Codi Penal, els jutges han imposat esta pena en deu dels 17 casos en què alguna de les parts ho va sol·licitar prèviament per a l’acusat.

 

En el cas d’Ana Julia, la condemna havia sigut sol·licitada tant per la fiscal com l’acusació particular i ara s’ha convertit en la primera dona castigada amb presó permanent revisable de l’Estat. Possiblement, la decisió s’ha pres d’acord amb la Llei de Seguretat Ciutadana, que contempla una condemna d’este estil si la víctima del delicte té menys de 16 anys.

 

Un jurat popular ja es va pronunciar en contra d’Ana Julia

El dijous 19 de setembre el jurat popular va fer la lectura del veredicte a l’acusada, anunciant que la considerava culpable d’un delicte d’assassinat amb traïdoria. A més, es considerava l’acusada culpable de delictes contra la integritat moral dels pares, per la seua actitud durant els dies de la busca del menor desaparegut i descartava qualsevol alleujant per haver acabat confessant el crim.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies