Ataquen amb pintades d”assassins’ les seus taurines de Museros

Ataquen amb pintades d''assassins' les seus taurines de Museros


Rebre les notícies de València Diari

 

 

Les associacions culturals taurines de la localitat valenciana de Museros han aparegut este dimarts amb pintades a les seues façanes i portes, Després de la volta este passat dissabte de les festes de Bous al Carrer al municipi després de la pandèmia del coronavirus.

‘Assassins’ o ‘Maltractadors’ han estat alguns insults que han gravat en els locals de les penyes taurines durant esta matinada, així com en alguns establiments comercials o cases privades del municipi. Així mateix també han danyat els panys d’estes seus festeres amb pintura de color morada.

En total han estat tres les associacions festeres les “atacades” i diversos calaixos de trasllat dels bous dels quals han aparegut a primera hora amb els “desqualificatius” inscrits. Fonts consultades per València Diari confirmen que no es coneix encara l’autor o autora de tals fets vandàlics, però indiquen que hi haurien testimonis que identificaren els responsables.

 

 

Ataquen amb pintades d''assassins' les seus taurines de Museros

 

Museros és una població amb “molt arrelament” a esta tradicional festivitat i amb al voltant de cinc associacions culturals taurines són les que celebren ‘Els Bous al Carrer’ cada any a la localitat. 

Dos de les penyes taurines atacades han denunciat públicament a través de les seues xarxes socials estes “desperfectes” i han condemnat estes accions que qualifiquen d'”actes vandàlics”.

La Penya taurina Sant Roc Museros ha expressat en la seua publicació d’Instagram que “considerem que estes actes són fets que només el poden fer els covards i delinqüents intransigents i absolutistes que creuen que la seua veritat és l’única veritat que existeix i que no dona cabuda a altres formes de pensar”.

Així mateix esta entitat ha defensat la repercussió econòmica que produeix esta celebració cada any, tant en els bous de plaça com a carrer i han indicat que “aporta a més de 200.000 famílies una solvència econòmica, ja que viuen d’una forma o altra del món del bou a Espanya”.

Per la seua banda la Penya Taurina Els de la Por també ha condemnat els atacs i ha lamentat que “encara hagen persona que no respecten la llibertat d’expressió i vulguen imposar les seues idees” i ha indicat que “seguirem defensant les nostres tradicions i la nostra cultura”. Les dos associacions han afirmat que “Museros és taurí” i que “ho seguirà sent sempre”.

La tornada dels Bous al Carrer

 

La Comunitat Valenciana ha tornat a reprendre la celebració de la festa de ‘Bous al Carrer’ este mes d’octubre un any i mig d’inactivitat a causa de la pandèmia. Al voltant de trenta localitats valencianes repartides per les tres províncies han tornat a veure els toros recorrent els seus carrers.

Els municipis que han celebrat o ho faran en les pròximes setmanes els seus festejos són: Moncofa, Almassora, Aranyel, Llíria, Rafelbunyol, El Puig, la Vall d’Uixó, Museros, Puçol, Albuixec, Bugarra, Albalat dels Sorells, Museros, Onda, Canet d’En Berenguer, la Pobla de Farnals, Alcora, Puçol, Montan, Tales i Meliana. A estes pobles se sumaran més territoris taurins després de la “volta de la normalitat” també a les celebracions populars.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies