Benidorm Fest 2023: Quatre valencians aspiren a representar a Espanya en Eurovisió

La segona edició del Benidorm Fest ja ha donat el tret d’eixida per conéixer la cançó que representarà Espanya a la 67a edició del festival d’Eurovisió, que este any se celebra a Liverpool. En total 18 participants competiran estan setmana a la ciutat alacantina per agafar el testimoni de Chanel i el seu ‘Slomo’, i quatre són valencians i valencianes.


Rebre les notícies de València Diari

Entre ells, es troba Fusa Nocta, l’artista de Gandia, que parteix com a favorita al festival de Benidorm i podria arribar a representar Espanya amb la seua cançó ‘La meua família’, una barreja de flamenc, electrònica i trap. I és que el seu tema és un dels més escoltats a les plataformes de streaming i que més suport està rebent entre el públic eurofan.

De la mateixa manera, també estaran presents en esta edició la il·licitana Blanca Paloma, que repeteix al festival de Benidorm per segon any consecutiu amb el seu tema ‘EAEA‘ que ret homenatge a les seues arrels; el valencià Aritz Arén, que arriba com un dels favorits del jurat amb la seua cançó ‘flamenc‘, que combina sons en tendència i altres racials com la guitarra espanyola; i l’alacantina Sofia Martín, que intentarà buscar-se un forat a la final amb ‘Tuki‘, un tema amb ritmes electrònics i música urbana.

Però perquè estes aspirants valencians aconseguisquen aixecar el micròfon de bronze i escriure el seu nom al Mirador de la Música de Benidorm, primer hauran de passar les Semifinals del Benidorm Fest, que tindran lloc els dies 31 de gener i 2 de febrer, hi participaran nou artistes en cadascuna.

Agoney, Alice Wonder, Aritz, Fusa Nocta, Megara, Meler, Sharonne, Sofia Martín i Twin Melody ho faran a la primera, mentre que Alfred García, Blanca Coloma, E’FEMME, Famous, José Otero, Karment, Rakky Ripper, Siderland i Vicco, ho faran a la segona.  Dels nou aspirants, només quatre aconseguiran classificar-se a la Final del dissabte 4 de febrer. Els cinc artistes de cada semifinal que obtinguen una menor puntuació quedaran eliminats del procés de selecció.

Els artistes amb Eva Mora, José Pablo López i María Eizaguirre | RTVE

Coneix una mica més els artistes valencians

Fusa Nocta

Miriam Nares (28 anys), més coneguda com a Fusa Nocta, és natural de Gandia i es va convertir en la gran promesa femenina de l’escena urbana després de la seua aparició a Factor X el 2019 va viralitzar NoGyals i va ser una de les favorites del concurs. Després del seu pas per este concurs de TV, va realitzar un Tour 2020 i va tocar a molts festivals com Arenal, Madcool, Dreambeach, pur llatí, weekend beach.

Compte amb més de 30k seguidors instagram i 34k youtube. Durant este temps, ha estat treballant en el seu nou projecte que llançarà esta nova temporada. Ara amb el seu tema ‘La meua família’, s’ha convertit en una de les clares favorites per arrasar a Benidorm i guanyar el micròfon de bronze, tant que fins i tot les enquestes eurofans li donen com a vencedora.

Fusa Nocta al Benidorm Fest / Instagram

Aritz Arén

Aritz Grau Sueira, conegut artísticament com a Aritz Aren, té 30 anys i és natural de València. És cantant, ballarí professional i acte, i ara intentarà sumar a la seua carrera un èxit més i representar Espanya a Eurovisió 2023 amb “Flamenc”, un tema pop amb què pretén conquistar el públic.

És un ballarí de produccions musicals i audiovisuals a nivell nacional i internacional, tasca que compagina amb les de l’actuació; ha format part de l’elenc de diversos musicals i sèries com Fama i Món de la dansa; i de programes de tv com ‘Fama a ballar’, on va quedar segon.

Aritz Arén al Benidorm Fest / Instragram

Actualment resideix a Madrid, però va passar molts anys vivint a Xangai, Xina. S’ha format a Los Angeles, el Japó, la Xina i Londres. Al continent asiàtic ha desenvolupat la major part de la seua carrera com ballarí acrobàtic, hip-hop i urbà. A més de com a ballarí, també es forma com a cantant durant anys amb prestigiós entrenador vocal, disciplina que cultiva d’una manera molt intensa en els darrers temps. Acumula a prop 2 milions de seguidors a les seues xarxes socials, amb més d’1.500.000 seguidors a TikTok i prop de 200.000 a Instagram.

Blanca Paloma

Blanca Paloma té 33 anys i és d’Elx. Després triomfar a la primera edició del Benidorm Fest amb Secret d’Aigua, Blanca Paloma tornarà a intentar este any intentarà guanyar el Benidorm Fest amb “Eaea”, una història d’amor que va més enllà de la mort i que homenatja les seues arrels.

Blanca Coloma al Benidorm Fest /RTVE

Està considerada com una de les veus més singulars del panorama musical nacional. Tot i la seua llarga vinculació amb les músiques d’arrel en bandes com De mar a mar o Afalkay, l’artista il·licitana inaugura el seu projecte personal el 2021 amb el seu primer single, ‘Secreto de agua’, cançó que va ser la capçalera de la sèrie ‘Lucía a la teranyina’, de RTVE Play, i amb la qual va participar en la primera edició del Benidorm Fest.

El maig d’este any va publicar el seu segon single, ‘xiqueta de foc’, una mirada a la tradició des de l’avantguarda sonora més atrevida, i al juny va iniciar una gira per Espanya per presentar el que serà el primer disc.

Sofia Martín

Sofia Martín té 26 anys i és natural d´Alacant. És una cantautora espanyola i alemanya. La seua passió per la música naix des de molt jove i la seua educació multicultural va tenir una gran influència a la seua música i va contribuir al seu amor pels diferents estils. Ara, s’ha convertit en una de les promeses de dance i latin dance després de les seues cançons ‘Tòxica‘ i ‘Tuki’, amb la qual intentarà conquerir Benidorm.

Sofia Martín al Benidorm Fest / RTVE

Des de molt jove Sofia va començar a escriure cançons en tres idiomes. La seua música està fortament influenciada per una barreja de ritmes llatinoamericans contemporanis i electrònics. Té una presència escènica encantadora i és capaç d’encapsular les melodies irresistibles, creant una atmosfera alegre per cantar i ballar.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies