El Centenar de la Ploma corona a la Mare de Déu de les Victòries

El 9 de setembre de l’any 2018, l’Insigne Capítol de Cavallers del Centenar de la Ploma va fer entrega del facsímil de la imatge de la Mare Déu de les Victòries, obra de l’artesà En Vicent M. Martínez Aparici, en l’església de Sant Joan de la Creu, en testimoni del temps en la que va tindre baix la seua custòdia, fins al seu trasllat a la nova església de Sant Andreu.


Rebre les notícies de València Diari

Cal recordar que es tracta d’una còpia facsímil de la imatge que es conserva en la nova parròquia de Sant Andreu a la que fon desplaçada en canviar-la per dessacralització de l’anterior convertida en un magatzem en la guerra i hui restaurada en l’advocació de Sant Joan de la Creu.

Recordem que històricament el Centenar disposava de titularitat de capella privada baixe l’advocació de la Verge de les Victòries en l’església de Sant Jordi ubicada en el carrer dels Ballesters i en la que, per cert, existia un magnífic retaule del segle XV, atribuït al gran Mestre Marçal de Sax que hui es conserva en el Museu Victoria Alberto, de Londres.

Cada any des del 2018 esta entitat gloriosa, rendix tribut a la Mare de Déu de les Victòries el dia de la seua festivitat, el 8 de setembre, sent enguany un acte molt més emotiu que els anys anteriors, ja que ha sigut coronada.

El Centenar de la Ploma gràcies al seu treball altruista i la seua defensa a ultrança de les tradicions valencianes, ha aconseguit que està històrica Verge, de gran importància per als valencians, siga recuperada i coronada.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies