Sanitat confirma 5 nous positius de la pigota del mico en la Comunitat

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que s’han detectat 5 nous casos positius de monkeypox (pigota del mico) en la Comunitat Valenciana.


Rebre les notícies de València Diari

Dos d’ells s’han detectat a la província de València i tres en la d’Alacant.

D’aquesta manera, són 12 els casos positius registrats en la Comunitat Valenciana (cinc a la província de València, sis a la província d’Alacant i un a la província de Castelló).

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest divendres les dades de la pigota del mico, després de conéixer les xifres de Madrid i Catalunya, i situa el nombre de casos en 607.

Quins són els seus símptomes i què fer en cas de contagi sospitós

Els símptomes de la pigota del mico són febre, dolors d’esquena, cap i musculars, a més d’esgarrifances i esgotament general. Es consideren més lleus que els produïts per la pigota humana, encara que també desenvolupa erupcions en la pell que solen començar en la cara i estendre’s a mans i peus.

El període d’incubació va de cinc a vint-i-un dies, encara que els símptomes solen desaparéixer espontàniament a les dos o tres setmanes, ja que de moment no existeix tractament mèdic.

Es transmet per contacte i exposició a gotes, mitjançant saliva, excrecions respiratòries i exsudat de lesions.

Segons les indicacions sanitàries, davant qualsevol cas sospitós s’ha de contactar de manera urgent amb el centre de salut, escometre un aïllament domiciliari i evitar el contacte amb persones i animals fins que desapareguen els símptomes i les erupcions.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies