El Consell aprovarà ajudes per a pal·liar els danys produïts pel temporal d’aquesta finalitat de setmana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns durant el cim municipal ‘Aliança Valenciana contra la Inflació’ que el Consell aprovarà en el pròxim ple, el 18 de novembre, un Decret d’ajudes per a reparar danys en els municipis més afectats per les pluges d’aquesta finalitat de setmana.


Rebre les notícies de València Diari

De la mateixa manera, el cap del Consell ha detallat que les ajudes permetran realitzar actuacions en els municipis més afectats de les comarques de l’Horta Sud, Camp de Túria, la Plana Baixa, Els Ports i el Baix Maestrat. I és que la DANA que ha colpejat aquests dies a la Comunitat Valenciana ha deixat diverses localitats negades, barrancs desbordats, collites destruïdes i desenes de danys materials.

Segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en la Comunitat Valenciana, les localitats més afectades i que més litres han registrat aquest cap de setmana han sigut Xert amb prop de 400 l/m², Rosell amb 378 l/m², Vila-real amb 262 l/m², Torrent amb 232 l/m², Aldaia amb 217 l/m², o la Pobla de Vallbona amb 179 l/m² i Benaguasil 181 l/m².

En aquest sentit, Puig ha mostrat la seua solidaritat amb els municipis i famílies afectades pel temporal i ha assenyalat que aquestes són “mitjanes de caràcter conjuntural“, però que “tots som conscients de la situació estructural que vivim”. “La lluita contra el canvi climàtic ha de ser una de les estratègies fonamentals per al futur del nostre país”.

“Totes les institucions hem de treballar conjuntament per a reforçar la lluita contra el canvi climàtic i deixar a les pròximes generacions un món millor del que tenim actualment” ha conclòs el president.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies