Com afecta la decoració de la teua casa al teu estat d’ànim

Compartir:

La decoració d’una llar no sols és important per a l’organització de l’espai i la llum, sinó que, a més, pot afectar el teu estat d’ànim. Decorar és un poc més que crear ambients a la moda. En triar les formes i colors, influeixes sobre el cervell dels habitants i convidats. Pots fer que se senten més segurs i relaxats, o estimular-los per a explotar tota la seua creativitat. Amb motiu d’ahir 20 de juny, el dia més feliç de l’anyDimensi-on, especialistes en arquitectura i disseny d’interiors, ens ho expliquen tot sobre com la decoració afecta l’estat d’ànim. dimensi-on.com

1. Colors

Un dels aspectes més importants en la decoració de la llar són els colors. A la primavera apostem pels colors freds i a la tardor pels colors càlids. D’esta manera suportem millor les temperatures de cada temporada i millorem el nostre estat d’ànim. Cal tenir en compte que els tons càlids com el vermell i el taronja afavoreixen la sensació d’alegria i dinamisme, però si els portes a l’extrem, poden provocar agressivitat i sensació d’opressió; l’ideal per a aconseguir l’efecte desitjat, és utilitzar estos colors en la tapisseria o tan sols per a ressaltar una paret.

Els colors freds com el verd, el blau i el malva transmeten serenitat, tranquil·litat i relaxació. Són ideals per a donar més amplitud a espais menuts i per a fomentar la creativitat, però si els usem en excés, l’habitació pot adquirir un caràcter impersonal i depriment.

Cal tenir present quin és l’objectiu de cada habitació i utilitzar els colors corresponents. En el saló, o la part de la llar per a compartir moments amb amics i familiars, és preferible optar per tons càlids i deixar els colors freds per al dormitori.

2. La il·luminació

Una mala il·luminació no sols afecta la nostra visió sinó també al nostre estat d’ànim. Amb una bona llum augmenten els nivells d’energia, mentre que una il·luminació deficient contribueix a la depressió i a altres deficiències en el cos. Cal procurar organitzar l’espai per a deixar passar la llum natural, ja que estimula la producció de serotonina i endorfines, o en defecte d’això, comptar amb una bona il·luminació artificial.

3. Altura dels sostres

L’altura dels sostres també condiciona el cervell. El que ja es coneix com neuroarquitectura ha demostrat que les dimensions dels espais d’una casa afecten la resposta del nostre cervell. Els sostres alts afavoreixen la creativitat, mentre que els sostres baixos donen pau ajudant a la relaxació i la concentració. D’altra banda, les estades amb formes orgàniques i arrodonides aporten tranquil·litat. Per contra, els angles molt pronunciats envien al cervell un missatge d’amenaça.

4. Mantenir ordre

L’ordre, la neteja i la ventilació són imprescindibles per a una distribució harmoniosa. Cal desfer-se desfer-nos de tot el que no ens serveix i establir un ordre rigorós amb tots els objectes que romandran en la nostra llar. Un espai organitzat genera eficiència i disminueix l’estrés.

5. El poder de la naturalesa

Incloure plantes i flors a casa aporta vida, calidesa i li donen un toc de frescor a l’espai. A més, disminueixen l’estrés, augmenten la productivitat i la concentració i milloren la qualitat de l’aire.

 

EL MÉS LLEGIT

Apareix mort un tauró en una platja de Torrevieja

A primera hora del matí ha aparegut un tauró de mitja tona a la platja de La Mata de Torrevieja

Acord entre l’Ajuntament i el Valencia CF: el club accepta les condicions urbanístiques per al Nou Mestalla

L'alcalde ha destacat que 'totes les instàncies implicades estem treballant seriosament des de la voluntat que este assumpte concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem'

Dormir en hotels de la Comunitat va ser un 14% més car el 2022, amb una mitjana de 88 euros nit

La Comunitat Valenciana va registrar 27,2 milions de pernoctacions l'any passat i va ser la tercera destinació elegida pels viatgers residents a Espanya

La màscara deixarà de ser obligatòria al transport públic ‘de forma imminent’

Isabel Rodríguez, la portaveu del Govern, ha confirmat que la màscara no serà obligatòria al transport públic de 'forma immediata'
CatalanSpanish