Claus del calçat per a conduir amb seguretat a l’estiu

Compartir:

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) ha advertit que és fonamental triar un calçat 
adequat per a conduir a l’estiu i evitar situacions que podrien posar en risc la nostra seguretat.

 

“A causa de la calor, solem optar per l’ús de sandàlies i xancletes que deixen el peu pràcticament nu. Aquest calçat és útil únicament en llocs públics propicis per al bany com a platges o piscines, no obstant això, no ofereixen la subjecció que es requereix per a caminar amb seguretat i molt menys per a conduir”, ha explicat la presidenta del ICOPCV, Pilar Nieto.

 

“La primera norma que hem de tindre en compte és que les xancletes tipus dit, de pala o menorquines, per exemple, no estabilitzen correctament ni el antepié ni el retropié, per la qual cosa són un calçat inestable i no recomanable per a conduir perquè pot impedir el gest d’embragar, accelerar o frenar, amb el perill que això comporta”, ha assegurat la vicepresidenta del ICOPCV, Maite García.

 

Des del Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana s’ha recordat que és fonamental l’ús d’un calçat que permeta maniobrar amb seguretat, que permeta la seua perfecta adherència al peu i als pedals i, d’aquesta manera, s’impedisca que el calçat s’esvare.

 

A més, si succeeix algun contratemps, i els agents consideren que la seua capacitat de maniobrar s’ha vist limitada per l’ús d’un calçat inadequat, podria ser considerat motiu de sanció. Davant aquesta situació, les cinc recomanacions fonamentals per a triar un calçat adequat per a conduir a l’estiu són les següents:

1. evitar xancletes, sandàlies sense subjecció en el taló, menorquines o esclops de plàstic que dificulten l’adherència del peu, calçat i pedal.
2. Que no continga elements que puguen enganxar-se en els revestiments del vehicle.
3. Que no siguen ni massa grans ni pesats perquè no puguen trepitjar-se alhora, involuntàriament, dos pedals.
4. Que conferisquen bon agarre als pedals.
5. Que subjecten correctament el antepié i el retropié, de manera que no es puga 
desprendre el calçat dels membres inferiors.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.