Ja no fan falta els humans per obrir un supermercat. Ghop obri el primer supermercat intel·ligent d’Espanya

Compartir:

Sense empleats, el sistema es controla a través d’una aplicació mòbil i està obert durant les 24 hores del dia. ‘Hem aconseguit un gran impacte‘, valoren els seus creadors.

Ghop arriba per a revolucionar la manera en la qual comprem: un supermercat intel·ligent, sense personal, obert les 24 hores del dia i que arriba com a fruit d’una start-up espanyola. Ha obert les portes este passat 15 de juliol a Madrid. La pandèmia ha cambiat la forma en què comprem i estes noves costums s’estan extendint a les tendes físiques.

Ghop, el supermercat intel·ligent d’Espanya

Amazon, la pandèmia… esta fórmula sense empleats humans estan canviant els nostres costums. Pots entrar en qualsevol moment del dia, qualsevol dia de la setmana i només necessites el teu telèfon per a obrir la porta i pagar, gràcies al fet que les caixes porten incorporat un mecanisme de reconeixement d’objectes. Este és just el plantejament que descobrim amb Ghop, on només hi ha un empleat treballant de manera remota per a assegurar-se que els sistemes funcionen correctament.

Sense humans

Amb una superfície de 15 metres quadrats, els clients poden trobar tota mena d’articles. Gràcies a un sistema de càmeres de reconeixement es poden detectar els objectes que comprem i, quan acabem, simplement hem de pagar amb el mòbil per a poder marxar-nos. Literalment. Perquè fins que no paguem, les portes no s’obriran. L’objectiu de Ghop consisteix a “optimitzar” l’anomenat “principal canal de compra dels usuaris”, en referència a les botigues físiques i supermercats.

Tres joves emprenedors són els amos de la idea

Lli Monteaguado, cofundador i CEO de la companyia, ha estat l’encarregat de comptar a Business Insider el plantejament d’esta iniciativa: “En 2019 estàvem en la universitat, els tres socis som enginyers industrials de la Universitat Politècnica de Madrid i volíem emprendre. En 2020 realitzem el Citizen Bootcamp de la Deusto Business School, un programa d’emprenedoria, i el meu soci Víctor de l’Haro ja tenia llavors el runrún de les botigues sense personal que havia vist en altres països. Ens interessava la idea, així que ens vam posar a investigar i fins al desembre passat que ens constituïm com a empresa”.

El disseny de Ghop està estudiat des dels seus fonaments: “Apostem per una construcció modular com els contendedors marítims, una estructura sòlida i molt vàlida que a més ajuda a l’economia circular”. D’altra banda, com assenyalen en la seua pàgina web, és la nova botiga “de la qual tothom parla”, i és que el projecte ha suscitat no poca atenció: “Al final amb este llançament hem aconseguit un gran impacte, hi ha molta gent que està darrere d’això, hi ha gent que està expectant per veure com funcionarà. Creiem que té un gran futur“.

Un projecte premiat

A més, han apostat per un negoci sostenible i tenen una ronda de finançament previst per al futur. El negoci es va posar en peus gràcies a dos premis a projectes emprenedors: un de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) i un altre de la Universitat Politècnica de Madrid; mentre que han passat a formar part del Business Factory Food, un accelerador de projectes emprenedors.

EL MÉS LLEGIT

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia

Eviten la propagació d’un incendi forestal en els voltants del Turó Negre

En veure caure un llamp sobre la massa forestal, la patrulla de servei de la Guàrdia Civil va acudir ràpidament i va detectar un foc que amenaçava de convertir-se en incendi forestal