La pujada de la llum dispara el preu del café amb un efecte en hostalers i clients

Compartir:

 

Aquest dilluns 17 de gener paguem la llum més cara en el que va d’any. El megavat/hora costa, de mitjana, prop de 245 euros. I aquesta vesprada fregarà els 286 a partir de les 7 de la vesprada. Aquesta pujada implica que es dispare també el preu de molts altres productes, com el blat, el sucre o café. En el cas d’aquest últim, l’estan notant en negocis com les cafeteries.

El preu del café s’ha disparat i s’ha duplicat en l’últim any. S’ha incrementat un 102% i això ha obligat molts bars a haver de repercutir aqueixa pujada en els seus clients. No han pogut aguantar més i en alguns establiments, des de l’1 de gener, el café costa 1,50. Són 10 cèntims més que l’any passat. De moment, els clients habituals entenen aqueixa pujada i els amos no tenen previst pujar cap altre producte més.

“Cal tirar avant tots el món i si estan ofegats, caldrà tirar-los una mà”, “1,40 és bastant perquè torne a pujar més“, “també és lògic que repercutisca d’alguna manera”, són lles opinions d’alguns clients de les cafeteries.

 

El preu de la llum baixa aquest dimarts

 

El preu de la llum ha donat una xicoteta treva aquest dimarts i ha descendit un 8,9%. D’aquesta manera, se situarà en 222,73 euros el megavat hora. Quant a franges horàries, la més cara ha sigut entre les 19.00 i les 20.00, quan costarà de mitjana 272,22 euros/MWh, mentre que la més barata va ser entre les 4.00 i les 5.00 de la matinada amb un preu mitjà de 193,99 euros/MWh.

Aquesta pujada del preu de la llum no sols afecta Espanya, també a Europa, i té a veure majoritàriament amb l’encariment del gas i a l’augment del preu dels drets d’emissió de diòxid de carboni.

EL MÉS LLEGIT

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Mor Gleycy Correia, Miss el Brasil 2018, després d’una operació

La jove tenia tan sols 27 anys i portava dos mesos en coma per una cirurgia per a extirpar les amígdales que va acabar amb una greu hemorràgia ja a casa