Sanitat llança un avís alimentari per presència de llet en una margarina

Compartir:

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), que depén del Ministeri de Consum, ha advertit este divendres a les persones amb al·lèrgia o intolerància a la llet de la comercialització d’una margarina de la marca Flora que conté llet i no està inclosa en l’etiquetatge.

<

>

La llet ha de constar en el llistat d’ingredients per a les persones intolerants

La llet és un al·lergogen la presència del qual en qualsevol producte ha de constar en el llistat d’ingredients perquè aquelles persones que siguen intolerants ho sàpiguen i puguen evitar qualsevol problema derivat del seu consum, alguns tan greus com els xocs anafilàctics.

Es ven en terrines de plàstic

El producte en concret que ha provocat que la Aesan emeta esta alerta és una margarina de la marca Flora Original, esta incidència va ser detectada en un autocontrol de l’empresa, ses ven en terrines de plàstic, amb número de lot 129404098, data de consum preferent 10/03/2022 i el pes del qual per unitat és de 225 grams.

Com a mesura de precaució

Es recomana a aquelles persones amb al·lèrgia o intolerància a la llet que pogueren tenir el producte anteriorment esmentat en les seues llars s’abstinguen de consumir-lo. A més, este producte està classificat com ‘Vegan’, per la qual cosa aquelles persones que seguesquen una alimentació vegana podrien veure’s afectades per este error en l’etiquetatge.

Gràcies a les autoritats Sanitàries de Portugal

Segons explica l’agència en un comunicat, es va tenir coneixement de l’alerta gràcies a una notificació traslladada per les autoritats sanitàries de Portugal a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (Rasff) després que la mateixa empresa detectés el problema en un control intern.

Venut per tota Espanya

El producte ha estat distribuït per diferents comunitats de tota Espanya, per la qual cosa la Aesan ha traslladat la informació disponible fins al moment a les autoritats sanitàries competents. “Esta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització”, diu l’agència.

 

EL MÉS LLEGIT

Un tren atropella mortalment a un home a Alfafar

Renfe acumula retards de 40 minuts als trens de les línies de Rodalia C1 i C2 entre València i Alfafar-Benetússer

Detingut després d’agredir a un home amb unes tisores i un got de cristall en Russafa

La víctima va haver de ser intervinguda quirúrgicament, quedant ingressada a l'hospital diversos dies

Isa Pantoja, nova col·laboradora de ‘Sálvame’

La prima d'Anabel Pantoja ocuparà la seua cadira en el programa de les vesprades de Telecinco els dilluns, dimecres i divendres

Mor un treballador en esfondrar-se un depòsit a la Pobla de Farnals

El cos sense vida ha sigut trobat hores després de l'ensulsiada del depòsit