Sanitat finançarà per primera volta l’anell vaginal

Compartir:

Farmàcia

Farmàcia | Unsplash

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha inclòs per primera volta dins la cartera de servicis del Sistema Nacional de Salut l’anell vaginal anticonceptiu. Este mètode està disponible en el sistema públic de salut des de l’1 de novembre. Es tracta d’un anticonceptiu hormonal combinat del que, segons el ministeri, es beneficiaran 37.000 dones. L’anell que es dispensa té els principis actius Etinilestradiol i Etonogestrel.

 

El nou mètode s’afegix als anticonceptius orals, hormonals combinats i a base de progestagen que ja s’inclouen en la cartera. També s’oferixen diferents anticonceptius reversibles de llarga duració com tres tipus de dispositius intrauterins (DIU), Medroxiprogesterona injectable o l’implant Etonogestrel.

 

Es fomentarà l’educació de salut sexual

Des del govern espanyol es destaca que la inclusió de nous anticonceptius d’última generació en la cartera de servis «contribueix» a complir la Llei de salut sexual i reproductiva de la interrupció voluntària de l’embaràs, del 2010. La norma establix que els servicis públics de salut han de garantir l’accés universal a pràctiques clíniques efectives de planificació de la reproducció.

 

La llei també establix la necessitat d’una educació afectiva sexual i reproductiva adequada com el mètode més efectiu per previndre infeccions de transmissió sexual, embarassos no desitjats i avortaments. En aquest marc, els ministeris de Sanitat i Educació han acordat fomentar la promoció i educació per a la salut sexual i reproductiva a partir de diferents iniciatives a l’escola.

 

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

Un avi tira al seu net nounat al fem

L'home va ser descobert quan va portar a la seua filla a un hospital amb una hemorràgia greu

200 punts de donació addicionals per a aconseguir més de 26.000 unitats de sang

La iniciativa recorda als pacients que necessiten transfusions de sang per a viure o millorar la seua salut

Arriben a Espanya 5.300 dosis de vacuna contra la pigota del mico

Sanitat comptabilitza 800 casos a Espanya, encara que queden dades per comptabilitzar-li les comunitats

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors