Quina és la millor tarifa per a estalviar amb l’aire condicionat?

Compartir:

Fer un consum no responsable d'aquest aparell pot augmentar la factura en un 8%

Amb l’augment de les temperatures i l’arribada de la calor, són molts els usuaris que posen en funcionament l’aire condicionat o altres aparells per a suportar l’estiu, la qual cosa suposa un increment del consum elèctric i, en conseqüència, de la factura de la llum.

Recomanacions per a continuar estalviant i poder afrontar l’inici de l’època estival

Ventilació de la llar

S’ha de dur a terme en les hores més fresques del dia. Aprofitar les primeres hores del matí o la nit per a obrir finestres i fer corrent a la casa és el més correcte per a ventilar i refrescar l’espai.

A més, és recomanable realitzar un aïllament de les entrades de calor, com a portes o finestres, i de superfícies com el sòl. D’aquesta manera, s’aconsegueix mantindre més fresc l’interior de l’habitatge. Baixar les persianes, cobrir les finestres amb cortines o instal·lar tendals també ajudarà al fet que el sol no incidisca tant a l’interior de la casa, baixant uns graus la temperatura de l’estada durant les hores de més calor.

Seguint aquests consells, no serà tan necessari utilitzar una font artificial d’aire fred i es podrà estalviar en la factura.

Evitar un augment del 8% en la factura, gràcies a l’ús de ventiladors

L’aire condicionat és un dels aparells que més incrementa la factura de la llum. Els experts estimen que el cost mensual d’electricitat augmenta en un 8%, sempre que no es faça un ús eficient d’aquest. Per això, una alternativa és l’ús de ventiladors per a generar corrents d’aire, ja que aconsegueix mantindre una temperatura agradable amb un consum elèctric menor.

Configurar l’aire condicionat de manera eficient

Si cal fer ús de l’aire condicionat, s’ha de fer un consum responsable perquè no hi haja esglais a final de mes.
● Evitar que a l’aparell li toque el sol directe, ja que així no requerirà tant d’esforç per a aconseguir la temperatura desitjada.
● Posar l’aire amb una temperatura entre els 24 °C i els 26 °C i amb la manera ECO.
Programar l’horari de l’aire condicionat. És recomanable encendre l’aire abans d’adormir-nos i configurar-lo perquè s’apague unes hores després.
● Connectar l’aire condicionat en les hores barre, si es té contractada una tarifa de discriminació horària, per a aprofitar a refredar la casa.

Tindre l’aparell en condicions òptimes és molt important per a evitar un sobreesforç de la màquina. Una cosa tan senzilla com la neteja dels filtres cada pocs mesos, evitant pols i brutícia que puga embossar els conductes, farà que la qualitat de l’aire siga molt bona i l’aire condicionat tinga un funcionament molt més fluid, fent que el cost de la factura siga menor.

Altres consells generals per a estalviar

● Posar la manera standby en els electrodomèstics quan es vaja a passar una temporada sense usar-los.
● Baixar els ploms del quadre elèctric quan no es necessita cap electrodomèstic encés.
● Triar electrodomèstics de baix consum (classe A)
● Usar bombetes LED per a la il·luminació de les estades
● Aprofitar la llum natural

Aquests consells ajuden a reduir la factura energètica, però es pot estar gastant molts diners addicionals si no es té contractada la tarifa adequada.

Per això, el primer pas per a estalviar és conéixer les condicions de cada tarifa i estudiar si el consum d’energia en l’habitatge és compatible amb aquesta.

Per exemple, sempre que es puga adaptar el consum de l’aire condicionat a les hores barre -és a dir, a les nits i els caps de setmana- a l’usuari li interessarà una tarifa amb discriminació horària. Si, per contra, l’usuari passa molt temps a casa, potser li convé més una tarifa 24 hores i despreocupar-se dels horaris.

EL MÉS LLEGIT

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc

Mor Eduardo Mena als 56 anys, l’entrenador personal dels famosos

David Bisbal, Rosa López, David de María o Juan José Padilla, han sigut alguns dels seus clients més destacats